Langetermijneffecten van bloeddruk geneeskunde op mannen

October 12

Hoge bloeddruk zet patiënten een verhoogd risico op hart-en vaatziekten te ontwikkelen. Chronisch verhoogde bloeddruk kan cholesterol ophopen in de slagaders, wat resulteert in atherosclerose; het maakt ook het hart harder werken om het bloed van de pomp, wat resulteert in een grotere kans op hartfalen. Er zijn een aantal medicijnen die kunnen worden gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen, maar langdurig gebruik kan een aantal bijwerkingen veroorzaken bij mannen.

Lage kalium niveaus

Diuretica, ook bekend als plaspillen, worden gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen. Ze helpen verminderen van de hoeveelheid overbodige vloeistof en zout in het lichaam door het verhogen van de urineproductie. Diuretica kunnen resulteren in lage kalium niveaus, de American Heart Association legt uit, vooral als ze worden gebruikt voor langere tijd. Gebrek aan kalium kan veroorzaken van de spieren te kramp of te verzwakken, en kan ook leiden tot chronische vermoeidheid. Nemen van kaliumsupplementen kan behandelen lage kalium niveaus, ook bekend als hypokalemie.

Impotentie

Impotentie is een bijwerking die kan worden veroorzaakt door allerlei verschillende bloeddruk medicijnen, HighBloodPressureMed.com verslagen. Hoewel diureticum medicijnen de hoeveelheid vloeistof in de bloedbaan verminderen, kunnen ze voorkomen ook voldoende bloedtoevoer naar de penis. Mannen nemen dit soort medicatie bloeddruk kunnen worden impotent dientengevolge. Bèta-blokkers, die de spieren rond de bloedvaten ontspannen, worden ook gebruikt voor de behandeling van hypertensie, en ook de bloedtoevoer naar de genitaliën, resulterend in problemen met bereiken en/of handhaven van een erectie kunnen verminderen.

Duizeligheid

Een ander op lange termijn effect van bloeddruk medicatie gebruik bij mannen is duizeligheid en slaperigheid. Bloeddruk medicijnen, zoals alfa-blokkers, angiotensine II receptor blokkers en calcium kanaal blokkers werken door leerstoornissen bloedvaten, die verlaagt de bloeddruk. Echter, dit kan leiden tot verminderde bloedstroom naar de hersenen, wat resulteert in duizeligheid, Johns Hopkins notities. De duizeligheid kan worden vooral merkbaar wanneer de patiënt vanuit een liggende positie opstaat.

Hoge bloedsuikerspiegel

Mannen die momenteel worden behandeld voor diabetes ook wellicht hun bloedsuiker controle getroffen na verloop van tijd daardoor als de inname van medicijnen voor hoge bloeddruk. Patiënten die bèta-blokkers of diuretica voor de behandeling van hun hoge bloeddruk kunnen ontdekken dat de medicijnen die ze voor diabetes nemen minder effectief geworden. Dientengevolge, kunnen diabetische mannen behandeld voor hoge bloeddruk moeten hebben hun diabetes behandelingen opnieuw geëvalueerd om te voorkomen dat hun bloedsuikerspiegel steeds gevaarlijk hoge.

Koude gevoeligheid

Mannen die medicijnen voor de behandeling van hoge bloeddruk nemen kunnen worden gevoeliger voor koude temperaturen na verloop van tijd volgens Johns Hopkins. Dit probleem kan worden verbeterd door het dragen van voldoende dekking en kleding tijdens de winter, en door te controleren of de oren, handen en voeten worden beschermd wanneer koude verwachting.


gerelateerde artikelen