Extreme vermoeidheid na maaltijden

December 2

Extreme vermoeidheid na maaltijden

Vermoeid en slaperig gevoel na een maaltijd niet een ongewoon reactie is. Veel mensen verwachten zelfs hun lichamen, in zekere zin af te sluiten na het eten. Voedsel niet, moet echter, u zich vermoeid voelt. In feite, moet je precies het tegenovergestelde, als het eten van het juiste voedsel geeft u essentiële voeding voor energie. Je zou voelt zeer vermoeid na het eten om verschillende redenen. Spreken met uw arts als u vermoedt dat u eventuele gezondheidsproblemen die leiden vermoeidheid na eten tot.

Diabetes

Extreme vermoeidheid na maaltijden

Diabetes is een aandoening van de gezondheid die invloed op uw lichaam de productie van insuline, die nodig is om te controleren uw bloedsuikerspiegel. Als je eet, je lichaam begint voor de opslag van suiker in de cellen, maar als een diabetespatiënt, uw lichaam produceert geen voldoende insuline om te bepalen hoeveel suiker wordt opgeslagen. Pieken in de bloedsuikerspiegel van het eten kunnen ertoe leiden dat u gevoel vermoeid en lusteloos, als gevolg van teveel suiker in je bloedbaan en de cellen. Wanneer voldoende insuline is wederom geproduceerd tot het reguleren van je bloedsuikerspiegel, kan de glucose als energie, waardoor je het gevoel dat minder vermoeid worden verbrand.

Voedselkwaliteit

Extreme vermoeidheid na maaltijden

De soorten voedsel dat je eet is een belangrijke rol in hoe je lichaam reageert wanneer het afbreekt en het voedsel absorbeert. Als je voornamelijk voedsel dat weinig voedingswaarde eet biedt, zult u waarschijnlijk beginnen te voelen moe. Voedingsmiddelen die weinig doen voor u energieniveaus meestal hoog in verzadigde vetten, suiker en zout zijn. Meest verwerkte levensmiddelen vallen in deze categorie. Je lichaam breekt en absorbeert deze voedingsmiddelen snel, waardoor uw spijsvertering om hard te werken voor een korte periode. Dit leidt tot vermoeidheid. Levensmiddelen die bieden goede voedingswaarde duren langer voor je lichaam te breken en te absorberen, waardoor je energie voor meer langere.

Maaltijd porties

Extreme vermoeidheid na maaltijden

De hoeveelheid voedsel dat je eet is een andere belangrijke factor in hoe je je na een maaltijd voelt. Als je gezonde maaltijden eet, groot of klein, je lichaam zal hebben energie. Als echter je grote maaltijden die bestaan uit ongezond voedsel eet, u zal waarschijnlijk voelen als een dutje doen na afloop. Als u wel ongezond voedsel als onderdeel van uw dieet, probeer te verminderen de portiegrootte van uw maaltijden en vier of vijf kleine maaltijden per dag in plaats van drie grote maaltijden per dag eten. Hierdoor kan je lichaam om te verteren een beheersbare hoeveelheid voedsel, elke zo vaak, gedurende de dag.

Allergieën

Extreme vermoeidheid na maaltijden

Bepaalde ingrediënten in voedingsmiddelen kunnen leiden tot een allergische reactie, die in u uitgeput en vermoeid gevoel resulteren kan zodra je lichaam hen absorbeert. Je lichaam moet verbruiken energie om zich te ontdoen van een allergeen dat is geïntroduceerd door het voedsel dat je eet. Vermoeidheid wordt ingesteld als uw immuun systeem werken om het lichaam te beschermen. Spreken met uw arts als u vermoedt dat u wellicht een voedselallergie. Ze kan helpen bepalen als u in feite allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen en of het wordt veroorzaakt door vermoeidheid bent na het eten.


gerelateerde artikelen