Voordelen van het blauwe licht therapie

November 14

Voordelen van het blauwe licht therapie

Blauw licht therapie is een vorm van fototherapie behandeling dat van toepassing de golflengte van blauw licht is voor de behandeling van specifieke aandoeningen. Fototherapie in de vorm van het blauwe licht golven is een standaard behandeling om hoge niveaus van bilirubine en geelzucht, in het bloed van pasgeborenen. Volgens een studie gepubliceerd in 2009 in de "Journal of Clinical slapen Medicine," met uitzondering van mensen met retinal pathologie of degenen die photosensitizing medicijnen, de voordelen van lichttherapie opwegen tegen eventuele mogelijke risico's.

Stemmingsstoornissen

Seasonal affective disorder of SAD, is een soort depressie die uit een gebrek aan daglicht in de wintermaanden voortvloeit. Hoewel veel mensen minder belangrijke stemming schommelingen als gevolg van een gebrek aan voldoende zon ervaren, kunnen de meer ernstige vormen van SAD resulteren in vermoeidheid, veranderingen in de eetlust en ernstige stemmingsstoornissen slopende. De meeste mensen behandeld met blauw lichttherapie voor SAD Toon verbetering binnen zeven dagen, volgens MayoClinic.com.

Slaapstoornissen

Om het lichaam van de circadiane ritme te laten functioneren, moet de hersenen zowel lichte en donkere signalen binnen elk tijdvak van 24 uur ontvangen. In de uren met daglicht, de circadiane systeem moet reageren op de blauwe golflengtes van het kleurenspectrum door het vrijgeven van serotonine, een feel good-hormoon dat o.a. draagt bij aan een gevoel van welzijn. Na zonsondergang stopt het lichaam de productie van serotonine en releases melatonine, het hormoon van de slaap. Voor geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn beide hormonen van vitaal belang.

Omdat de wereld van vandaag high-tech mensen de flexibiliteit om te veranderen van hun wakker en slaap schema volgens hun persoonlijke behoeften geeft, veel wakker voor zonsopgang, besteden hun werkdag in kunstlicht en terug naar huis in het donker. Hoewel volledige spectrum of helder wit, licht eerder dacht dat was noodzakelijk is voor de behandeling van slaapstoornissen, de korte golflengte van blauw licht is nu bij voorkeur, volgens the "Journal of Clinical slaap." Omgekeerd, onderzoekers aan de John Carroll University, University Heights, Ohio, geconcludeerd dat omdat blootstelling aan blauw licht niveaus van serotonine verhoogt en de vrijlating van melatonine onderdrukt, blauw licht-blokkerende bril ook een effectieve behandeling van sommige slaapstoornissen en symptomen van hyperactiviteit aandachtstekort, volgens een artikel van de ScienceDaily.com 2007.

Reparatie van de huid

Blauw lichttherapie wordt vaak gebruikt voor de behandeling van acne, rosacea, psoriasis en rimpels veroorzaakt door beschadiging door de zon en de leeftijd. Voor acne-patiënten die willen voorkomen dat de bijwerkingen en de mogelijke langetermijngevolgen van voorschriftmedicijnen, lichttherapie mogelijk een ideaal alternatief. Omdat blauw Lichtfrequenties effectief vernietigen van bacteriën, behandeld veel dermatologen verslag patiënten met smalle-band blauwe lichtshow aanzienlijke verbetering van acne voorwaarden.

Volgens de website DermNet NZ tonen een aantal studies sommige voordeel aan het gebruik van blauw licht behandeling, met inbegrip van die blauw licht om meer effectief in het behandelen van acne dan de actuele toepassing van de antibiotica clindamycine gevonden. Een tweewekelijkse behandelingvan afwisselend blauw en rood licht therapie bleek bijzonder effectief zijn, zegt Amy Taub, MD, klinische professor in de dermatologie, Northwestern University Medical School.


gerelateerde artikelen