Sacharase-Isomaltase deficiëntie dieet

March 6

Sacharase-Isomaltase deficiëntie dieet

Sacharase Isomaltase deficiëntie (CSID) is een aangeboren aandoening gekenmerkt door adominal pijn, krampen en fermenterende diarree na het eten van sacharose en sommige zetmeel. Dit is een zeldzame aandoening die minder dan 1 procent van de Noord-Amerikanen en meest voorkomende onder de Canadese Eskimo's en de inboorlingen van Groenland. Omdat het lichaam een belangrijk enzym ontbreekt nodig te breken de suiker, sucrose, personen met deze aandoening moet volgen bepaalde dieet-aanpassingen.

Symptomen

De symptomen van CSID nabootsen vaak die van andere ziekten, zoals melk of soja-eiwit-allergie, coeliakie en cystic fibrosis. Symptomen zijn een waterige diarree, winderigheid, buikkrampen, opgeblazen gevoel en braken. De ernst van de symptomen varieert tussen individuen en zijn meestal ernstiger bij volwassenen te wijten aan de grotere mate van malabsorptie bij zuigelingen.

Voedingswaarde gevolgen

Omdat het lichaam het enzym, Sacharase isomaltase ontbreekt, is het niet in staat om te verteren sacharose, zetmeel en lactose in verschillende graden. Dit leidt tot de malabsorptie van koolhydraten en uiteindelijk ondervoeding als gevolg van aantasting, elektrolyt onbalans en gewicht verlies.

Farmaceutische behandeling

Een geneesmiddel genaamd Sacrosidaise, of Sucraid, wordt gebruikt om sucrose en zetmeel tolerantie onder patiënten. Het werd in 1998 goedgekeurd door de Food and Drug administraties voor oraal gebruik bij patiënten met Sacharase Isomaltase deficiëntie. De medicatie helpt te verminderen de symptomen-patiënten met CSID ervaring bij het nuttigen van een normaal dieet en moet altijd worden voorgeschreven en gebruikt onder de hoede van uw medische provider.

Wijziging van het dieet

Het is aanbevolen om het elimineren van sacharose, zetmeel en alle glucose polymeren in het eerste levensjaar van zodra een kind wordt gediagnosticeerd met CSID. Na twee tot drie jaar, kan zetmeel beperking worden gestart als getolereerd door het individu. Na verloop van tijd symptomen hebben de neiging te verdwijnen en individuen meer tolerante van zetmeel en sacharose kunnen worden, maar dit is niet een ziekte die mensen groeien uit.

Voedsel te eten

Het is belangrijk om te overleggen met een arts en/of de diëtist voor de meest accurate informatie over voeding modificatie, als het niveau van sacharose en zetmeel tolerantie is verschillend voor elke persoon. Zuigelingen moeten worden gelegd op ofwel een glucose polymeer gebaseerde formule, op basis van caseïne met parenterale dextrose afhankelijk van hun koolhydraten-intolerantie. Fruit en vruchtensap moeten worden gegeten met andere voedingsmiddelen om te voorkomen dat het natuurlijke laxerend effect dat ze kunnen hebben. Het is even belangrijk dat medicijnen ook sacharose gratis.


gerelateerde artikelen