Voeding voor tienermeisjes

March 25

Tussen school, huiswerk en naschoolse activiteiten, misschien tienermeisjes hebben niet veel tijd om na te denken over wat ze eten. Maar de juiste voedingskeuzes te maken kan geven ze de energie en de geestelijke macht die zij nodig hebben om door hun hectische dag, plus de voedingsstoffen die ze nodig hebben om te groeien. Goede voeding voor tienermeisjes omvat een dieet dat zich op fruit, groenten, volkorengranen, magere eiwitten en magere zuivel richt.

Een woord over calorieën

Als het gaat om voeding voor tiener meisjes, is het belangrijk om te praten over calorieën. Tiener meisjes nodig om te eten de juiste hoeveelheid calorieën per dag te handhaven van een gezond gewicht en normale groei. Hoeveel ze nodig hebben om te eten is afhankelijk van leeftijd en activiteit, en varieert van 1800 tot 2400 calorieën per dag.

Prioriteit nr. 1: Fruit en groenten

Afhankelijk van hun calorie behoeften moeten tiener meisjes 1 1/2 tot 2 kopjes groenten en 2 1/2 tot en met 3 kopjes groenten dagelijks. Groenten en fruit zijn rijk aan voedingsstoffen meisjes nodig voor een goede gezondheid, met inbegrip van folaat, vezels, vitamine A en magnesium. Groenten en fruit zijn ook laag in calorieën en helpen van tiener meisjes bereiken en handhaven van een gezond gewicht. Als u uw tiener te eten meer fruit en groenten, hen bij elke maaltijd een prioriteit maken en aan te moedigen uw tiener om ze te eten als snack.

Betere voeding met volle granen

Tiener meisjes moeten zes tot acht porties van korrels een dag. Ten minste de helft van die korrels moet volkorengranen. Volle granen bieden tienerjaren met selenium, magnesium, vitamine B en ijzer. Ijzer is vooral belangrijk voor tienermeisjes omdat ze ijzer via menstruatie verliezen. Laag ijzer niveaus leidt tot anemie, waardoor vermoeidheid en zwakte.

Houden van de eiwit-Lean

Voldoende eiwitinname groei ondersteunt en helpt handhaven spier. Het is ook een andere goede bron van ijzer. Tiener meisjes moeten 5 tot 6 1/2 ounces eiwit per dag. Voor een betere gezondheid moet de meeste eiwit keuzes mager, waardoor meer gevogelte, vis, mager rood vlees en bonen. Noten en zaden zijn ook een goede bron van eiwit, maar hoog in vet en calorieën en uw tiener haar inname tot vier tot vijf porties per week, waar een portie gelijk aan 1 eetlepel van moer boter of 1/2 ounce van noten is moet beperken.

Vetarme melk voor botten en tanden

Melk is een belangrijke bron van calcium en vitamine D, die een voedingsstof is ontbreekt in veel tiener meisjes diëten... Tiener meisjes hebben calcium en vitamine D nodig voor gezonde botten en tanden. Krijgt niet genoeg in hun dieet kan leiden tot osteoporose later in het leven. Tiener meisjes moeten drie porties zuivel voedingsmiddelen per dag, waar een portie is gelijk aan 1 kopje melk of kaas 1 1/2 ounces. Om calorieën en vet inname, moeten tienermeisjes worden eten en drinken meestal vetarme en nonfat zuivel voedingsmiddelen.


gerelateerde artikelen