Wat zijn de voordelen van witte wijn azijn?

July 11

Wat zijn de voordelen van witte wijn azijn?

Overzicht

Witte wijn azijn bestaat uit gegiste ethanol en andere suikers, die tot het vormen van een minder zure vorm van traditionele azijn zijn jaar. Mensen over de hele wereld omvatten witte wijnazijn in een verscheidenheid van recepten, en ook gebruiken voor het schoonmaken. Door de jaren heen, veel mensen zijn geworven de gezondheidsvoordelen van witte wijn azijn en modern onderzoek biedt enige steun voor hun geloof.

Bloedsuiker en eetlust controle

Een studie van de 2005 gepubliceerd in het "Europees Journal of Clinical Nutrition" toonde witte wijn azijn verlaagd de glycemische index van voedingsmiddelen wanneer het samen met een maaltijd werd geconsumeerd. Bij gezonde patiƫnten, kan deze azijn helpen reguleren van de bloedsuikerspiegel en op korte termijn eetlust te bepalen. Dezelfde studie vond dat de witte wijn azijn insulinegevoeligheid bij diabetische mensen vermindert, en om de langzame progressie van de ziekte helpen kan.

Anti-tumor eigenschappen

Een artikel gepubliceerd in "Medscape algemene geneeskunde" in 2006 Verwijzigingen witte wijnazijn consumptie met anti-tumor eigenschappen, hetgeen wijst op een mogelijke link tussen azijn en kanker. In laboratoriumtests, werd witte wijn azijn getoond om te vertragen van de voortgang van sommige soorten tumoren, of zelfs om te voorkomen dat nieuwe tumoren vormen. Deze eigenschap kan worden toegeschreven aan azijn's hoge polyfenol inhoud. Net als andere anti-oxidanten, kan de polyfenolen gevonden in witte wijn azijn verminderen cancer risk vanwege hun vermogen om te neutraliseren vrije radicalen in het lichaam.

Gezondheid van het hart

Hoewel verder onderzoek nodig is, wordt in het artikel "Medscape algemene geneeskunde" suggereert dat witte wijn azijn bijdragen kan tot het verminderen van de bloeddruk en het hart beschermen. In laboratoriumtests, ratten die witte azijn verbruikt toonde een afname van de hoge bloeddruk evenals een toename van de calcium absorptie. Anekdotisch bewijs bij de mens blijkt ook een verband bestaat tussen het consumeren van witte wijn azijn in salade dressing en een verminderd risico van hart-en vaatziekten. Terwijl meer studies nodig zijn voor het verkennen van deze resultaten, toont azijn enkele belofte op het gebied van de gezondheid van het hart.

Niet-gezondheidsvoordelen

Naast verschillende vermeende gezondheidsvoordelen biedt witte wijnazijn sommige niet-gezondheidsvoordelen. Volgens het Instituut van de azijn fungeert het als een natuurlijke herbicide om onkruid en invasieve planten te doden. In tegenstelling tot chemische pesticiden, zal niet azijn bijdragen aan de lucht- en waterverontreiniging wanneer deze manier gebruikt.

Azijn fungeert ook als een natuurlijk ontsmettingsmiddel voor het reinigen van binnen het huis en buiten. Hoewel het misschien niet zo effectief als standaard schoonmaakmiddelen, biedt witte wijnazijn een goedkope, eco-vriendelijk alternatief voor chemische sprays en schoonmakers.


gerelateerde artikelen