Welke oorzaken Lip haargroei?

July 19

Welke oorzaken Lip haargroei?

Als je een vrouw, kijken je lip haar wijzigen uit licht, kunnen de donzige fuzz te grof, donker haar dat rivalen van iemands snor zeer verontrustend. In het algemeen, erfelijkheid en hormonale factoren spelen een grote rol in deze ontwikkeling, en er is meestal geen noodzaak voor alarm. Buitensporige gezichtshaar bij vrouwen is echter niet noodzakelijkerwijs normaal. In feite, zijn er verschillende oorzaken van de lip-haargroei die op de aanwezigheid van een onderliggende aandoening duiden.

Hirsutisme

Hirsutisme wordt gekenmerkt door een toename van haargroei op het gezicht, de meeste vaak op de kin en boven de lip. In sommige gevallen, kan ongewenste haargroei uitbreiden tot andere gebieden van het lichaam, ook. De primaire oorzaak van het hirsutisme is een verhoogd niveau van mannelijke androgeen hormonen, namelijk de testosteron. Volgens de Mayo Clinic, worden ongeveer 10 procent van de vrouwen beïnvloed door deze aandoening.

De American Academy of Family Physicians zegt dat hirsutisme neigt om te draaien in gezinnen. Bovendien, zijn vrouwen van bepaalde etnische groepen gevoeliger voor het ontwikkelen van deze aandoening, met name die van het Middellandse-Zeegebied, Midden-Oosten en Aziatische fatsoenlijk. De Academie wijst er ook op dat sommige medicijnen lip haargroei bij vrouwen, zoals anabole steroïden, hormoontherapie en danazol, een drug die wordt gebruikt voor de behandeling van endometriose kunnen stimuleren.

Aangeboren Adrenal hyperplasie

Als de term "aangeboren" impliceert, deze voorwaarde wordt overgenomen en omvat een bovenmatige afscheiding van steroïde hormonen van de bijnieren, cortisol en androgeen. Deze voorwaarde, zegt de Mayo Clinic medewerkers, kan ook leiden tot lip haargroei.

Polycysteus ovarium syndroom

Volgens de Mayo Clinic is dit een relatief voorkomende aandoening en de meest voorkomende oorzaak van een versnelde gezicht haargroei bij vrouwen. Polycysteus ovarium syndroom, of POS, wordt veroorzaakt door een verstoring van de hormoonspiegels, die vaak tot de ontwikkeling van ovariële cysten leidt. Andere aanwijzingen zijn dat POS aanwezig kunnen zijn onverklaarbare gewicht winst, onvruchtbaarheid en onregelmatige menstruatie.

Het syndroom van Cushing

Het syndroom van Cushing ontstaat wanneer uw bijnieren abnormaal hoge niveaus van cortisol, het steroïde hormoon uitgebracht in reactie produceren op spanning. Na verloop van tijd deze situatie leidt tot een onbalans van hormonen in je lichaam en, zegt het personeel van de Mayo Clinic, draagt bij aan overtollige lip haargroei. Echter nemen cortisol medicijnen voor een langere periode van tijd kan ook leiden tot het syndroom van Cushing.

Tumoren

De vorming van tumoren in de bijnieren of de eierstokken kan de overproductie van mannelijke hormonen bij vrouwen te stimuleren en leiden tot ongewenst gezichtshaar, volgens de American Academy of Family Physicians. De Academie adviseert zien van een arts als u een plotselinge toename in gezichtshaar, je menstruatie onregelmatig worden of uw stem verdiept.


gerelateerde artikelen