Verschil tussen Dietary Fiber en oplosbare vezels

August 1

Verschil tussen Dietary Fiber en oplosbare vezels

Voedingsvezels houdt meer dan uw spijsvertering verplaatsen. Het kan ook lager uw risico voor bepaalde ziekten, waaronder sommige vormen van kanker. Voedingsmiddelen rijk aan voedingsvezels zijn gecategoriseerd als onoplosbare en oplosbare vezels, hoewel sommige voedingsmiddelen eigenlijk beide typen bevatten. De twee soorten vezels kunnen profiteren uw gezondheid op verschillende manieren-- en volgens de National Institutes of Health, de meeste mensen eten alleen ongeveer de helft van de 25-plus gram vezels die zij dagelijks moeten consumeren.

Typen vezel

Vezel-rijk voedsel zijn op basis van planten, complexe koolhydraten. Zij bieden meerdere voordelen voor de gezondheid, ondanks het feit dat je lichaam niet verteren of deze middelen te absorberen. Volgens de kwestie van juni 2013 van "Voedingsstoffen", kunnen zij u ook helpen gewicht te verliezen door te helpen u gevoel volledig. Onoplosbare vezels--vaak genoemd ruwvoer--verbetert de spijsvertering en helpt houden u op de "normale". Het wordt gevonden in volle granen, zaden, fruit en de meeste groenten.

Oplosbare vezels voordelen

Zoals de naam al suggereert, kan oplosbare vezels ontbinden op zijn minst gedeeltelijk in water. Het is het type van vezel dat lijkt te bieden de meeste voordelen voor uw cardiovasculaire gezondheid. Zoals de Harvard School of Public Health verklaart, oplosbare vezel bindt aan vetstoffen in de darmen en helpt het lichaam uitscheiden van hen, die uw LDL of slechte cholesterol kan verlagen. Een studie in 2012 de kwestie van "Voeding en metabolisme" meldt dat, samen met het verminderen van cholesterolniveaus, consumeren oplosbare vezels ook het risico op diabetes verminderen kan door te helpen bij het regelen van uw lichaam gebruik van suikers.

Oplosbare vezels voedingsmiddelen

Havermout en haver zemelen behoren tot de goede bronnen van oplosbare vezels, samen met noten en zaden. Je krijgt ook oplosbare vezel in meeste fruit, waaronder aardbeien, bosbessen, appels en peren. Peulvruchten zijn een andere goede bron, met inbegrip van linzen, bonen en spliterwten. Om optimaal van de voordelen van cholesterol-verlagende te benutten, streven naar drie dagelijkse porties van deze voedingsmiddelen.

Belang

Volgens de Harvard School of Public Health, beide soorten vezels zijn belangrijk voor een goede gezondheid, zodat in plaats van zich te concentreren op welk type je verbruikt, enkel ben zeker krijg je meer algemene voedingsvezels. Probeer geleidelijk toenemende vezel-rijk voedsel door het eten van meer groenten en fruit en over te schakelen naar volkorengranen.


gerelateerde artikelen