Harde bultjes onder de huid op het gezicht

March 27

Harde bultjes onder de huid op het gezicht

Harde bultjes onder de huid, kunnen vooral wanneer ze op het gezicht verschijnen, pijnlijk en moeilijk te verbergen. Er zijn allerlei oorzaken verantwoordelijk voor de vorming van deze bulten. Sommige van deze oorzaken kunnen zelfs gevaarlijk als onbehandeld. Daarom is het belangrijk voor de patiënt om te begrijpen wat de oorzaak van harde gezicht brokken en de manieren waarop die zij kunnen worden verholpen.

Overzicht

Harde bultjes onder de huid kunnen gepaard gaan met een scala aan symptomen, zoals zwelling, steken, branden, roodheid en pijn. Deze bulten kunnen verschijnen blister-achtige en feel warm aanvoelt. Pus en olie kunnen ook verzamelen binnen deze hard bulten. Ze kunnen worden weergegeven als een enkele bult op het gezicht of de groep samen ter dekking van grotere gebieden van het gezicht en lichaam. In extreme gevallen, kunnen deze bulten ook ademhaling of het slikken van moeilijkheden begeleiden.

Oorzaken

Harde bultjes op het gezicht kunnen worden veroorzaakt door de voorwaarde angio-oedeem. Dit is een soort allergische reactie die diepe striemen te vormen onder de huid, meestal door de lippen en ogen veroorzaakt. Bepaalde allergenen, zoals voedingsmiddelen en medicijnen, kunnen leiden tot de reactie. Cysten en knobbeltjes, beide soorten acne formaties, kunnen ook leiden tot harde pijnlijke bulten te ontwikkelen onder de huid. Bug bites, zoals die veroorzaakt door bijen of spinnen, kunnen ook resulteren in gezicht hobbels.

Behandelingen

Wassen je gezicht met een zacht reinigingsmiddel en warm water ten minste twee keer per dag. Houd een natte washrag of pak ijs aan de hobbels voor een paar minuten om te helpen verminderen ontsteking en roodheid. Ibuprofen of paracetamol kan ook helpen verlichten van de ontsteking en pijn. Een antihistaminicum kan helpen bij de behandeling van beide bug bijten en angio-oedeem-symptomen. Voor diepe knobbeltjes en de cysten, een dermatoloog kan het voorschrijven van een medicijn zoals isotretinoïne.

Preventie

Om te voorkomen dat de vorming van harde bultjes onder de huid van het gelaat, is het belangrijk voor u om te begrijpen welke triggers de aanvallen veroorzaken. Houd een dagboek om te lokaliseren specifieke stoffen of voedselingrediënten die lijken te leiden tot een aanval. Om te voorkomen dat knobbeltjes en de cysten, Vermijd zware, romige gezicht producten en cosmetica die kunnen irriteren de huid en blokkeren de poriën. Over-the-counter acnebehandelingen dagelijks toepassen om te voorkomen van nieuwe acne formaties uit het bijsnijden up.

Waarschuwingen

In sommige ernstige gevallen kunnen het uiterlijk van harde bultjes op de huid van het gezicht het teken van een meer gevaarlijke allergische reactie anafylactische shock genoemd. Als gezichts hobbels worden begeleid door het inademen van complicaties, duizeligheid, verlies van bewustzijn of een daling van de bloeddruk, zoek dan onmiddellijk medische hulp. Om te voorkomen dat dood, mogelijk een injectie van epinefrine vereist.


gerelateerde artikelen