Contra-indicaties van Lactulose

June 10

Contra-indicaties van Lactulose

Lactulose is een laxerende die uw arts voorschrijven kan voor u als u leverproblemen hebt of een hoge ammoniak in uw bloed rekenen. U moet neem dit medicijn precies zoals voorgeschreven en voldoende hoeveelheden vloeistoffen te drinken terwijl u therapie ondergaan. Er zijn niet vele contra-indicaties aan lactulose, maar het kan leiden tot uitdroging. Raadpleeg uw arts als uw dunne ontlasting ernstige diarree worden en volg zijn advies op hoe gehydrateerd te houden.

Gebruik van Lactulose

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, terwijl zorgverleners lactulose voor constipatie voorschrijven, is haar belangrijkste gebruik voor de behandeling van de complicaties van de leverziekte. Het behandelt ook hoge bloedspiegels van ammoniak door de overmaat ammoniak in de dikke darm en vervolgens het evacueren van de dikke darm via het laxerend effect. Door het verminderen van de hoeveelheid ammoniak in het bloed, het duurt enkele van de druk op de lever en hersenen zwelling, volgens Drugs.com vermindert.

Contra-indicaties en voorzorgsmaatregelen

Er zijn niet vele contra-indicaties voor het gebruik van lactulose. Volgens «««Drugs.com, daarin galactose en patiënten die deze voedingsstof beperken lactulose moeten vermijden. Diabetici moeten ook voorzichtig zijn met behulp van deze medicatie vanwege de lactose en galactose, en het kan ook leiden tot problemen met uw kalium balans als gevolg van vloeistof verschuivingen in de dikke darm. De Universiteit van Maryland Medical Center adviseert voorzichtig met dit geneesmiddel als je lactose-intolerant bent. Baby's die deze medicijnen nemen lopen hoger risico voor uitdroging en andere elektrolyt onevenwichtigheden.

Bijwerkingen

Aangezien lactulose een medicijn dat is ontworpen om te helpen u uw darmen verplaatsen is, allermeest naar de bijwerkingen hebben betrekking op uw gastro-intestinale systeem. Neem contact op met uw arts als u ernstige diarree, buikpijn of braken ondervindt. Misselijkheid, gas, oprispingen en losse barkrukken zijn gemeenschappelijk en meestal goedaardig bijwerkingen, maar dient u ze te melden als ze ernstige. Uitdroging is ook mogelijk van overmatige diarree.

Doseringen

Uw arts zal u vertellen de juiste dosering van lactulose te nemen voor uw conditie. Volgens «««Drugs.com is een normale dosis voor volwassenen 2 tot 3 tbsp. 3 tot 4 keer per dag. Uw arts kan het initiëren van een doseerpomp fase van 30 tot 45 mL per uur aan het laxerend effect laten beginnen en vervolgens weer uit in een dosering 3 tot 4 keer per dag. Om lactulose om het maximumvoordeel, moet u wellicht te nemen het op lange termijn.


gerelateerde artikelen