Niet te eten met pre-diabetes

March 16

Niet te eten met pre-diabetes

Overzicht

Pre-diabetes, ook bekend als verminderde glucosetolerantie, is een aandoening gekenmerkt door boven-normale bloedsuikerspiegel die niet voldoen aan de criteria van de diagnositic voor Type 2 diabetes. Om het risico van het ontwikkelen van diabetes Type 2, metabool syndroom, hart-en vaatziekten en beroerte, worden die met pre-diabetes geadviseerd om gewicht te verliezen, oefenen en gezonder substituten voor sommige soorten voedsel kiezen.

Gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën

Niet te eten met pre-diabetes

Gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën zijn een bron van transvetten. Volgens een artikel door onderzoekers aan de Harvard School of Public Health veroorzaakt verbruik van transvetten metabole dysfunctie slecht en goed cholesterol verlagen, triggering ontsteking, beschadiging van de bekleding van de bloedvaten en toenemende buik vetten, body gewicht en insuline resistentie. Insulineresistentie is een gemeenschappelijk kenmerk van pre diabetes; Als de lever-, spier- en vetcellen verliest gevoeligheid voor insuline, stijging van de bloedsuikerspiegel. De FDA laat fabrikanten om te eisen nul trans vetten als helft van een gram of minder van transvetten is opgenomen in een portie grootte, zodat grote porties van deze voedingsmiddelen belangrijke transvetten wellicht. Het proces van hydrogenating plantaardige oliën verhardt de vetten en geeft hen een lange houdbaarheid. Gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën kunnen worden gevonden in commercieel verpakt taarten, koekjes, chips, crackers, taarten, salade dressings, margarine, glazuren en magnetron popcorn. Diepe gebakken voedsel zoals Franse frietjes en donuts meestal ook bevatten transvetten.

Geraffineerde complexe koolhydraten

Niet te eten met pre-diabetes

Portiegrootte en vezels zijn belangrijk voor gewicht verlies en bloedsuiker regelgeving. Geraffineerde complexe koolhydraten zijn die zetmeel en suikers die laag in vezel zijn, het creëren van snelle pieken in bloedsuikerspiegel. Dergelijke schommelingen kunnen veroorzaken prikkelbaarheid en verhoogde honger. Deze voedingsmiddelen moeten zelden worden geconsumeerd. Het Joslin Diabetes Center suggereert dat, wanneer kleine delen van complexe koolhydraten worden toegevoegd aan het dieet, ze moeten worden gevolgd door een stevige wandeling omdat oefening helpt het lichaam insuline aan lagere bloedsuikerspiegel gebruiken. Betere keuzes zijn vezelrijk voedsel dat langzaam metaboliseren en een vol gevoel te creëren. Bruine rijst is een betere keuze dan witte rijst. Volkoren is een betere keuze dan wit brood. Andere wortelgewassen, zoals pastinaak, kunnen aardappelen worden vervangen. Vers fruit, die beschermende antioxidanten, vitaminen en mineralen bevatten kunnen worden gegeten in plaats van snoep.

Hele dikke zuivelproducten en vlees

Niet te eten met pre-diabetes

Verzadigde vetten verhogen het slechte cholesterol, het soort dat verstopping van de slagaders. Vette vlees en hele vet zuivelproducten zijn ook hoog in calorieën. Betere keuzes omvatten mager vlees, gevogelte, vis en magere zuivelproducten, zoals deze zijn goede bronnen van eiwitten die langzaam metaboliseren en helpen reguleren van de bloedsuikerspiegel. Gezonde Omega-3 vetten, gevonden in vis, lijnzaad, spirulina, chia zaden en walnoten, verhogen het goede cholesterol, het soort dat vet uit de roulatie neemt. De volksgezondheid onderzoekers in Kenia ten opzichte van het risico van Type 2 diabetes in 300 volwassenen vanaf twee Afrikaanse plattelandsgemeenschappen, de Luo en de Kypsigis. De Luo had hogere inname van Omega-3 vetten, voornamelijk uit vis, die gecorreleerd met lagere niveaus van verminderde glucosetolerantie. De studie werd gepubliceerd in het juni 2009 "East African Medical Journal."


gerelateerde artikelen