Beheren van OCS met gezond eten & oefening

February 21

Beheren van OCS met gezond eten & oefening

Obsessief-compulsieve stoornis is, OCD, een psychische aandoening gekenmerkt door terugkerende obsessieve gedachten en repetitieve gedrag bedoeld om de angst veroorzaakt door die gedachten weg te nemen. Terwijl de National Institute of Mental Health psychiatrische medicatie en gedragstherapie als de eerste regel behandelingen voor OCD lijsten, voedingsdeskundigen geloven dat de aandoening kan gedeeltelijk worden verlicht door middel van dieet en lichaamsbeweging.

Kenmerken van OCD

OCD is een angststoornis in welke gedragingen zoals tellen, schoonmaken en wassen van de handen dienen als een verdediging tegen verontrustend obsessieve gedachten. Een persoon met OCD hebben moeite een normaal leven, misschien nog steeds niet in staat het huis verlaten zonder het controleren van de honderden keren om ervoor te zorgen de deur is vergrendeld of apparaten zijn uitgeschakeld. OCD kan worden gecombineerd met andere psychische aandoeningen zoals depressie of eetstoornissen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center ervaring ongeveer 2 procent van de bevolking OCD tot op zekere hoogte.

Conventionele behandelingen

Cognitive-behavioral therapy, waarin een persoon die lijdt OCD systematisch de verkeerde overtuigingen die de stoornis rijden, uitdagingen heeft bewezen bijzonder effectief in de behandeling van de aandoening. Een vorm van cognitief-gedragsmatige therapie op maat van OCD is blootstelling therapie, waarin de patiënt de bron van zijn angst met de therapeut aanwezig confronteert. Bijvoorbeeld, misschien iemand who's afraid of kiemen lopen in een openbaar toilet en raken de gootsteen of het toilet, dan weerstaan aan de drang om zijn handen onmiddellijk wassen. Het National Institute of Mental Health meldt dat een klasse van geneesmiddelen genaamd selectieve serotonine heropname remmers ook nuttig bij de behandeling van OCD kan zijn.

Beheer van OCS met dieet

Volgens voeding deskundige Dr. Ray Sahelian, auteur van "MindBoosters," omvat voedsel dat kunnen gunstig zijn voor OCS patiënten die rijk is aan foliumzuur en vitamine B12. Voorbeelden van voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur zijn bananen, aardappelen, broccoli en soja producten, terwijl die rijk is aan B12 lever en zuivelproducten omvatten. Strikte vegetariërs en veganisten OCD lijden kunnen profiteren van B12 supplementen, zoals voedingsgist. Dr. Sahelian suggereert dat supplementen zoals 5HTP en passie bloem kunnen ook nuttig zijn voor angststoornissen.

Beheer van OCS met oefening

Oefening, die krachtige antidepressivum gevolgen heeft, kunnen ook nuttig bij de behandeling van de angst die OCS patiënten plagen. Volgens de Mayo Clinic, manieren waarin oefening kan helpen verlichten van de symptomen van OCD omvatten de release van "feel-good" neurotransmitters en endorfine in de hersenen en een stijging van de lichaamstemperatuur, die kan helpen bevorderen een gevoel van rust. Oefenen ook kunt u communiceren met anderen sociaal, bouwt gevoel van eigenwaarde en leidt u van zorgelijke gedachten.

Overwegingen

Voor sommige mensen, kunnen de symptomen van OCD worden verlammende ondanks de beste dieet en lichaamsbeweging regime. Als je hebt van symptomen van een angststoornis last, neem dan contact op met uw arts voor verwijzing naar een gekwalificeerde psychiater of de psycholoog die voor een accurate diagnose zorgen kan. Dieet en lichaamsbeweging zijn niet substituten voor behandeling door een medisch professional. Als u wilt om voeding en lichaamsbeweging een primair onderdeel van de behandeling van uw OCD, kan uw psychiater aanbevelen een diëtist die kan helpen u bij het ontwikkelen van een behandelplan. Kunt u desgewenst op zoek naar een team van de behandeling in een ziekenhuis met zowel een psychiatrische en een afdeling voeding.


gerelateerde artikelen