Wat zijn enkele goede oefeningen voor artritis?

February 25

Wat zijn enkele goede oefeningen voor artritis?

Volgens de Stichting van de artritis is beweging belangrijk in de vermindering van pijn en gezamenlijke ongemak geassocieerd met artritis. Als u heb artritis, het idee van oefening kan lastig zijn, maar door te langzaam starten en uitvoeren van oefeningen die u vertrouwd met bent, kunt u geleidelijk uw fitness-niveau te verbeteren, gewicht te verliezen en artritis beter beheren. Overleg met uw arts voor advies over oefeningen die geschikt voor u zijn.

Yoga

Yoga is een flexibiliteit-oefening die gaat van stretching en zachte bewegingen. De Stichting van de artritis zegt dat flexibiliteit oefeningen het meest belangrijk voor artritis mensen zijn omdat zij verbeteren van bereik van de beweging en gewrichten te tegen schade beschermen. U kunt yoga uitvoeren op de grond of in een zwembad of badkuip. Yoga verbetert de spierkracht en aids gewicht verlies, dat op zijn beurt gemeenschappelijke belasting van de gewrichten vermindert. Andere voordelen van yoga zijn stress reductie, sociale interactie in een groep instelling en beheer van depressie. Yoga kan ook indruppelen en verbeteren van tolerantie voor artritis pijn.

Tai Chi

Tai chi is een oude Chinese oefening die verschillende voordelen voor artritis mensen biedt. De zachte, vloeiende bewegingen zijn laag-effect en daarom geschikt voor mensen met stijfheid en pijn in de gewrichten. Tai chi ook verlicht stress en kalmeert de zintuigen, verbetert balans en verlicht artritis pijn en ongemak. Een studie door het Tufts Medical Center in Boston vond dat tai chi aangeboden effectieve verlichting voor mensen met ernstige knie-artrose.

Fietsen

Fietsen is een niet-gewicht-dragende oefening die helpt gewichtsverlies en biedt een goede cardiovasculaire training. Het is gemakkelijk voor de gewrichten en er is een verminderde risico van letsel wanneer u een stationaire cyclus. Hebt u van artritis en een verlaagd niveau van activiteit, zou u problemen met evenwicht ontwikkelen. Een stationaire fiets waarmee voldoende steun is een goede oefening optie omdat u niet hoeft om te zetten of leunen op het.

Water wandelen en zwemmen

Water wandelen en zwemmen zijn gemakkelijk op de gewrichten omdat het drijfvermogen van het water uw lichaamsgewicht ondersteunt, dus het minimaliseren van gezamenlijke ongemak en stress tijdens beweging. Je moet harder werken om te bewegen in het water omdat het biedt 12 keer de weerstand van de open lucht, maar u kunt uw spieren ontwikkelen. Water wandelen eind dieper het zwembad biedt een meer inspannende training. U kunt water lopen of zwemmen gedurende het hele jaar door over te schakelen naar een binnenzwembad in de winter.

Weerstand opleiding

Hebt u van artritis, kunt u verminderen de druk op uw gewrichten door je spieren te versterken en ook uw bereik van beweging en kracht te verbeteren door het uitvoeren van resistentie opleiding. Gebruik gewichten of weerstand banden te versterken en de Toon van uw spieren. De Stichting van de artritis raadt dagelijkse praktijk oefeningen voor mensen met een reumatische aandoening te versterken.


gerelateerde artikelen