Wat zijn de functies van Cuboidal epitheliale cellen in de nieren?

June 26

De nieren zijn essentiële organen die verantwoordelijk zijn voor de filtratie van het bloed. Elke nier bestaat uit een buitenste schors die rijk is aan bloedvaten en een innerlijke medulla. Zowel de cortex en de medulla bevatten miljoenen van nephrons, de functionele eenheden van de nieren, die werken voor het filteren van het bloed. Volgens het National Space biomedische Research Institute filteren het nephrons dagelijks ongeveer 43 gallons water. Elke Nefron bestaat uit verschillende kleine tubuli, die zijn bekleed met cuboidal epitheliale cellen. De cuboidal cellen binnen de tubuli uitvoeren een scala aan functies in het bloed te filteren.

Ion Exchange

Één van de belangrijke rol van de cuboidal cellen in de tubuli van de nier is ionenwisseling. Ionen zijn onderdelen van zout moleculen die los in het water in het bloed en circuleren door het lichaam. Tafelzout, natriumchloride, breekt in ionen van natrium en chloor in de bloedbaan. Cuboidal cellen in de nieren spelen een rol bij het reguleren van de resorptie van ionen uit het bloed. Cuboidal cellen binnen de tubuli nier proteïnen genaamd ion pompen, die de transportbesturing van ionen van natrium en kalium in en uit de cuboidal cellen, volgens het leerboek van 2001 "Kleur leerboek van histologie." De cuboidal cellen vervolgens pomp de ionen in andere delen van de nieren voor verdere verwerking en andere ionen uit het bloed opnemen. Deze ion-scheidend speelt een rol bij het reguleren van de bloeddruk.

Suiker absorptie

Een andere belangrijke rol van cuboidal cellen binnen de tubuli van de nieren is de absorptie van glucose of bloedsuiker. Suiker uit het bloed is uitgefilterd tijdens de filtratie van het bloed, en de zwembaden van de glucose binnen de nier voor absorptie door de cuboidal cellen. De "kleur leerboek van histologie" geeft aan dat 100 procent van de bloedglucose is convergentieperiode door de cuboidal cellen. Aangezien een mislukking op te vangen van suiker tot energieverlies uit een gebrek aan glucose leiden zou, is suiker reabsorptie vereist om te rijden het metabolisme.

In sommige gevallen zetten zoals bij slecht gecontroleerde diabetes, de extreem hoge bedragen van suiker in het bloed stress op de nieren zodat zij volledig de suiker niet kunnen absorberen. Dientengevolge, sommige bloedsuiker lekken in de urine en helpt bijdragen aan de ervaren door sommige diabetici overmatig plassen.

Waterberging

Een andere belangrijke rol van de cuboidal cellen in de tubuli van de nier is waterretentie en de controle over vochtverlies. Vloeistoffen in het lichaam hebben een gereglementeerde osmotische evenwicht, een gereglementeerde hoeveelheid zouten, suikers of opgeloste proteïnen in het bloed op een bepaald moment. Als zout of suiker uitwisseling binnen de cuboidal cellen in de nieren optreedt, is hij gekoppeld met wateruitwisseling de osmotische evenwicht te bewaren. Als als de nieren teveel of te weinig zout of suiker absorberen, de waterbalans in het lichaam ook evenwicht afgeworpen is.

Als er teveel zout in het lichaam, en de cuboidal cellen binnen de nieren abnormaal hoge niveaus van suiker onverrichte moeten, moeten deze cellen ook absorberen van abnormaal hoge niveaus van water de osmotische evenwicht te bewaren. Het resultaat is een toegenomen in vloeistof niveaus in het lichaam, waardoor waterretentie en opgeblazen gevoel. Als glucose de urine, die zich voordoen in diabetes is kan, verloor vervolgens water ook hoopt zich op in de urine, wat leidt tot grotere plassen en uitdroging. Een chronisch gebrek aan evenwicht in de waterberging kan zetten stress op de nieren en leiden tot andere gezondheidsproblemen.


gerelateerde artikelen