Kaas Quesadilla voeding

September 21

Kaas Quesadilla voeding

Met slechts drie nodig ingrediënten--een tortilla, kaas en een beetje olie--zorgt een quesadilla voor een eenvoudige, goedkope maaltijd. Het is niet noodzakelijkerwijs een gezonde optie, echter, gezien het feit dat het geladen met kaas. Door het kiezen van de juiste ingrediënten, hoewel, en de portiegrootte redelijk te houden, kunnen een quesadilla een troostend, voedzame lunch of diner.

Quesadilla basisvoeding

Volgens een recept op MarthaStewart.com, een fundamentele quesadilla is gemaakt van bloem tortilla's, Monterey Jack kaas of queso blanco en canola olie om te frituren. Elke 8-inch bloem tortilla--het recept vraagt om twee--bevat 146 calorieën en 3.7 gram vet, terwijl 1 eetlepel van canola olie 124 calorieën en 14 gram vet heeft. Monterey Jack kaas bevat 211 calorieën en 17 gram vet per 1/2 kop, terwijl de queso blanco bevat iets minder, op 183 calorieën en 14 gram vet. Over het geheel genomen betekent dit een traditionele quesadilla gemaakt met Monterey Jack kaas bevat 627 calorieën en 38.4 gram vet, terwijl de dezelfde schotel gemaakt met queso blanco 599 calorieën en 35.4 gram vet bevat.

Een blik op micronutriënten

Calcium en natrium beide verschijnen in overvloed in een quesadilla. Elke bloem tortilla heeft 80 milligram calcium, terwijl Monterey Jack kaas 421 milligram bevat en queso blanco 407 milligram per 1/2 kopje. Volwassenen moeten streven naar 1000 mg calcium per dag ter bevordering van sterke botten en tanden, zodat een quesadilla kunt u maximaal 50 procent van uw dagelijkse behoeften. Aan de andere kant, wilt u limiet natrium. Elke 8-inch tortilla bevat 364 milligram, terwijl Monterey Jack kaas 339 milligram heeft en queso blanco 415 milligram per 1/2 kopje bevat. U kunt te uw verbruik van natrium tot 2.300 milligram per dag beperken.

Snijden calorieën en vet

Door het maken van een quesadilla thuis, hebt u meer controle over de ingrediënten en de portiegrootte. U kan de calorieën aanzienlijk inkorten door met slechts één bloem tortilla in plaats van twee, het vouwen van de tortilla doormidden te maken van de vorm van een halve maan. U moet ook meten de hoeveelheid olie die u gebruikt bij het bakken van de quesadilla, zegt de website koken en eten de Kitchn--de schotel krijgt gemakkelijk doorweekte in plaats van krokant in de pan. Om te knippen van calorieën en vet nog verder, verminderd vetgehalte kaas gebruiken in het vullen en strooi de kaas op de tortilla licht. Hoewel zure room een traditionele begeleiding bij een quesadilla is, voegt het 46 calorieën en bijna 5 gram vet per portie van 2-eetlepel. In plaats daarvan, gebruik 2 eetlepels van salsa, verstrekken slechts 10 calorieën en 0,6 gram vet.

Boost voeding

Met behulp van een volkoren tortilla, zult u krijgen rond hetzelfde aantal calorieën en vet maar verbruiken ook bijna 5 gram vezels. Hoewel een kaas quesadilla, door zijn naam, alleen kaas bevat, het toevoegen van groenten zoals spinazie, paprika, uien, zal paddestoel of courgette van de quesadilla vitamine en minerale inhoud toenemen. Toevoegen eiwit, bonen, kip of garnalen opnemen in het vullen alsmede, hoewel deze toevoegingen zal verhogen de calorietelling van de schotel.


gerelateerde artikelen