Muhammad Ali's fysieke fitheid & voeding

May 13

Muhammad Ali's fysieke fitheid & voeding

Muhummad Ali was één van de grootste zwaargewicht boksers aller tijden. Tegen de tijd dat was Ali's carrière voorbij, hij gerangschikt met Joe Louis en Rocky Marciano aan de bovenkant van de zwaargewicht klasse. Ali was bekend om zijn handen en voeten snelheid. Hij was ook een verrassend krachtige perforatie. Hij was een harde werker in trainingskamp en gebruikte dieet en lichaamsbeweging om in topconditie te krijgen.

Wegwerkzaamheden

Ali was een speciale loper toen hij op trainingskamp. Hij was geïnteresseerd in het bouwen van uithoudingsvermogen, omdat in het tijdperk dat Ali professioneel--1960 via 1981 gevochten--zwaargewicht titel vaak vecht ging 15 rondes. De enige manier voor het laatst in deze gevechten moest doen van de werking nodig om te bouwen van uithoudingsvermogen. Ali zou wakker te vroeg en lopen bij 5:30 a.m. Normaal gesproken zou hij zes mijl per dag, zes dagen per week worden uitgevoerd.

Gym werk

Ali werkte zo hard in de sportschool als een vechter van zijn tijd. Een typische Ali training opgenomen 15 minuten warming-up oefeningen te werken tot een goed zweet voorafgaand aan serieuze opleiding. Ali zou beginnen met vijf rondes van drie minuten durende van schaduw boksen. Hij zou een 30-seconden pauze tussen de rondes. Ali verhuisde vervolgens naar de zware zak voor zes meer drie-minieme rondes. Hij gebruikte de zware zak om te werken aan zijn slagcombinatie's en uithoudingsvermogen. Hij zou een 30-seconden pauze tussen de rondes. Ali voer zou vervolgens 15 minuten voor grondoefeningen. Hij zou variëren zijn routine, maar hij crunches, sit-ups met een Medicijnbal fiets en been verhoogt als zijn primaire oefeningen. Ali zou vervolgens zijn handschoenen tas terug zetten en treffer naar de speed bag voor negen minuten. Hij zou zijn boksen boren sluiten door springtouw voor 20 minuten. Ali zou altijd moet worden verplaatst terwijl sla en weigerde te blijven op dezelfde plaats.

Sparring

Via het eerste deel van zijn carrière, zou Ali hard Pescara. Maar zodra hij kampioen werd gewonnen door Sonny Liston in 1964, hij was niet een fan van sparren om klaar te krijgen. Voor een, hij hield niet om omhoog zijn sparring partners te slaan en hij was meer geïnteresseerd in zijn defensieve vaardigheden slijpen. Daarom nam hij een heleboel stoten terwijl sparren. Longtime trainer Angelo Dundee groeide vaak verbitterd toen Ali stoten terwijl sparring zou nemen. "Ali won nooit een besluit in de sportschool," vertelde Dundee de New York Daily News in 1996. "Hij nam shellackings in de sportschool alleen want dat was de manier waarop die hij wilde om te trainen."

Dieet

Ali aten gezonde voeding gedurende zijn carrière. Zijn ontbijt waren altijd gezond met eieren, sinaasappelsap en toast wordt de nietjes. Hij at kip en biefstuk als zijn belangrijkste bronnen van eiwit. Hij at groene boontjes, aardappelen en andere groenten om ervoor te zorgen dat hij had de energie voor zijn trainingen. Hij was regelmatig eten van fruit, SAP en water gedurende de dag drinken.


gerelateerde artikelen