Vitamine C & lijster

December 3

Vitamine C & lijster

Thrush is een orale infectie veroorzaakt door de schimmel Candida albicans. Symptomen zijn pijnlijke, romige-witte vlekken op de tong, tandvlees of innerlijke wangen, samen met het dak van de mond, de amandelen en de achterkant van de keel. Lijsters treedt meestal op in zuigelingen, ouderen, personen die slijtage kunstgebit en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Vitamine C is een alternatieve behandeling voor thrush. Raadpleeg uw arts voordat u vitamine C als een behandeling voor thrush.

Oorzaken

Candida woont normaal in de mond, de maag en de vaginale gebied zonder enige nadelige gevolgen. Nochtans, zal een begroeiing of een uitzonderlijk groot aantal Candida Candidiasis veroorzaken. Spruw kan optreden als gevolg van die medicijnen, zoals antibiotica of sommige vormen van geboortebeperking pillen. Worden tijdens de zwangerschap of overgewicht, of waarbij een infectie of de gezondheid aandoening, zoals diabetes of een verzwakt immuunsysteem, kan leiden tot een uitbraak van de lijster, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC).

Vitamine C

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine; het versterkt het immuunsysteem en is een krachtige antioxidant. Antioxidanten bestrijden de vrije radicalen en voorkomen celbeschadiging en ontwikkeling van verschillende hygiƫnische omstandigheden en ontsteking. Vitamine C is essentieel voor wondgenezing en weefsel groei en reparatie door het hele lichaam.

Vitamine C effecten op de lijster

Vitamine C zal helpen verminderen de ontsteking betrokken met de schimmelinfectie van de lijsters en zal versterken het immuunsysteem in haar strijd om te herstellen en genezen van de voorwaarde. De UMMC adviseert 500--1000 mg per dag van vitamine C, 200 tot 400 IU vitamine e samen met 200 mcg van selenium als een alternatieve behandeling voor thrush nemen.

Bronnen van vitamine C

Uitstekende en natuurlijke bronnen van vitamine C zijn citrusvruchten en sappen zoals sinaasappelen, citroenen en grapefruit. Tomaten, groene pepers en groene bladgroenten zijn ook rijk aan vitamine C. aardbeien, blauwe bessen, frambozen en ananas evenals papaya zijn boordevol vitamine C. vitamine C supplementen zijn ook beschikbaar in kauwtabletten en niet kauwtabletten tabletten, capsules en poeder en vloeistof vormen.

Overwegingen

Vitamine C wordt niet gemaakt of opgeslagen in het lichaam. Het lost op in water en een extra die niet wordt geabsorbeerd uit wordt uitgescheiden in de urine. Dagelijks via de voeding voldoende vitamine C of een vitaminesupplement is daarom essentieel. Vitamine C tekort kan leiden tot trage wond genezing tarief, onvermogen om de bestrijding van infecties; en een ernstige tekort zal leiden tot scheurbuik.


gerelateerde artikelen