Olie van Oregano en de lever

February 22

Olie van Oregano en de lever

Je lever is een van de grootste en belangrijkste organen in uw lichaam, volgens de Ohio State University Medical Center. Lever-ontsteking, een afkorting voor hepatitis kan optreden voor een verscheidenheid van redenen. Leverziekte in gevaar kan brengen uw gezondheid en het leven. Hoewel olie van oregano bepaalde geneeskrachtige eigenschappen heeft, is er geen aanwijzing dat deze kruiden stof een rol in de gezondheid van uw lever speelt. Praat met uw arts voordat u probeert om een lever aandoening met kruidengeneesmiddelen te behandelen.

Ontsteking van de lever

Voorwaarden die leiden ontsteking van de lever tot kunnen omvatten virale en bacteriële infecties, parasieten en consumeren van overtollige hoeveelheden medicijnen, met inbegrip van paracetamol. Giftige paddestoelen eten of het drinken van teveel alcohol kan schade aan uw lever. Auto-immune aandoeningen en ontstekingsdarmziekte dreigen ook de gezondheid van uw lever. Symptomen van ontsteking van de lever zijn vermoeidheid, geelzucht, verlies van eetlust, koorts, gewichtsverlies, misselijkheid, jeuk en abdominale pijn. Een lever aandoening kan je klei-gekleurde ontlasting en donkere urine te produceren.

Olie van Oregano

Oregano is een gemeenschappelijk kruid dat een lange geschiedenis van medicinaal gebruik heeft, met inbegrip van de behandeling van spin bijt, slang bijt en ademhalingsproblemen. Dit kruid groeit wild in de hogere waterstand van veel mediterrane landen. Sommige mensen gebruiken oregano olie voor de behandeling van schimmelinfecties, hoewel meer onderzoek nodig is om te bepalen van de voordelen en risico's van deze kruidenolie. Olie van oregano bevat anti-oxidanten, hoewel deze stoffen niet noodzakelijk voordelen voor de gezondheid bieden, volgens NYU Langone Medical Center.

Kruiden

Hoewel oregano olie niet geneeskrachtige eigenschappen die invloed hebben op de functie van uw lever bevatten kan, andere kruiden kunnen een risico vormen voor dit orgel. Kruiden die kunnen worden gevaarlijk voor de gezondheid van uw lever opnemen, maar zijn niet beperkt tot, kava, smeerwortel, Maretak, chaparral en senna, volgens een rapport van de Universiteit van Hawaï. Kruiden en supplementen die een reputatie hebben voor de behandeling van leveraandoeningen omvatten Amerikaanse ginseng, paardebloem, melkdistel, groene thee, selderij zaad, grape seed, duizendblad en kurkuma, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, hoewel de UMMC adviseert niet nemen van deze kruiden voor dit doel.

Voorzorgsmaatregelen

Olie van oregano is niet een standaard remedie voor leveraandoeningen. Hoewel de oregano kruid voorligt is veilig voor de meeste mensen, de etherische olie van kruiden mogelijk toxische of allergische reacties kunnen veroorzaken. Kruiden en andere supplementen kunnen interactie met sommige medicijnen, waardoor het belangrijk om te praten met uw arts alvorens deze producten, vooral als je een lever aandoening of andere ernstige gezondheidstoestand.


gerelateerde artikelen