Oefeningen voor Spinale stenose in de nek

August 12

Oefeningen voor Spinale stenose in de nek

Als u Spinale stenose van de nek, of cervicale Spinale stenose hebt, kunnen chronische pijn optreden. Het bereik van de beweging in je nek, die meestal het meest mobiele deel van uw wervelkolom is kan ook worden beperkt door de pijn. Oefening, met name bereik van beweging en rug, versterking van de bewegingen, kunnen een belangrijk onderdeel van terugwinning en pijn verlichting. Praat met uw arts of fysiotherapeut over uw toestand vóór begin rek of oefeningen.

Stenose

Volgens «««Spineuniverse.com is Spinale stenose een vernauwing van het spinale kanaal, de ruimte die is gemaakt door uw wervels waardoor het ruggenmerg loopt. Wanneer stenose optreedt, legt het druk op het ruggenmerg, die tot uw zenuw-centra behoort. De cervicale en lumbale of lagere terug, secties van de wervelkolom zijn het meest beïnvloed door stenose, hoewel het kan zich overal langs het ruggenmerg. Het kan worden veroorzaakt door uitpuilende schijven of bot sporen die een gevolg zijn van veroudering, overmatig gebruik of genetische aanleg kunnen. Deze factoren kunnen beperken het spinale kanaal, wat resulteert in pijn.

Fysiotherapie

Revalidatie voor uw conditie bevatten massage, chiropractie werk, niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of NSAID's en elektrische zenuwstimulatie, volgens Spineuniverse.com. Deze opties kunnen helpen verminderen ontsteking en potentieel het verlichten van pijn. Massage en Chiropractie werk moet worden gericht naar vermindering van de druk op het ruggenmerg en het vergroten van de flexibiliteit in de spieren rond de nek en de rug.

Aërobe oefening

Hoewel schokkend, high-impact aërobe oefeningen moeten worden vermeden, wandelen en zelfs zwemmen kunnen voordelig zijn hebt u Spinale stenose, op zachte Spineuniverse.com zijn gesteld. Met het water toe te voegen drijfvermogen, worden de effecten van de zwaartekracht op uw lichaam verminderd. Dus hoeft uw rug en spieren niet te werken tegen de zwaartekracht. Zwemmen versterkt ook alle spieren die langs uw nek en rug lopen. Afhankelijk van uw verwonding, moet worden gezorgd om ervoor te zorgen dat u niet uw nek doen kantelen. Praat met uw arts over de juiste zwemmen slagen voor uw conditie.

Bereik van de beweging

Bereik van beweging, of ROM, oefeningen zijn essentieel om uw nekpijn mobiele en verminderen. Zorg voor het uitvoeren van oefeningen voorzichtig, nooit naar een punt van pijn. Volgens «««Dcdoctor.com, is een ROM oefening gewoon je hoofd draaien. Deze beweging kan worden uitgevoerd, zitten, staan of liggen met je hoofd op een ondersteunend kussen. Eerst zachtjes je hoofd naar links draaien en 10 seconden ingedrukt. Breng het hoofd langzaam terug te centreren, en zet hem aan de andere kant. Herhaal dit een paar keer, meerdere malen per dag. U kunt ook zachtjes laten zwaartekracht trek je hoofd naar voren, waardoor de ruimte tussen de wervels. Duw niet uw spieren; in plaats daarvan laat gewoon uw hoofd te vallen natuurlijk vooruit.

Versterking van de

Verhoging van uw core sterkte kan goed zijn voor je rug. Uw buikspieren, waaronder de bovenste en onderste abs, dwarse abdominus en de obliques, evenals uw onderste rugspieren make-up je kern. Behoud van een sterke romp kan verbeteren van uw houding en potentieel het risico van letsel aan de ruggengraat. Yoga en Pilatesoefeningen bieden een verscheidenheid aan core oefeningen, zoals de oprolbare van Pilates en yoga plank poses te versterken. U kunt ook het uitvoeren van staande en zittende forward bochten, die je spieren en je rug rekken. Wanneer u omhoog recht, gaan uw core spieren, uw terug één wervel uitlijnen op een moment.


gerelateerde artikelen