Beïnvloedt de luchtdruk het stuiteren van een basketbal?

July 7

Beïnvloedt de luchtdruk het stuiteren van een basketbal?

Een basketbal is ontworpen om voortdurend en consequent stuiteren in verschillende spellen en seizoenen van gebruik. De sleutel tot het waarborgen van een goede bounce is goed onderhoud en consistente luchtdruk. De luchtdruk binnen een basketbal heeft de grootste invloed op stuiteren, maar je moet overwegen buiten de luchtdruk en temperatuur bij oppompen van uw bal.

Bal druk

Basketballen worden opgeblazen met lucht te laten stuiteren. Wanneer opgeblazen, is van de basketbal elastische blaas geschikt voor de aantrekkende wanneer gelaten vallen of op een harde ondergrond dribbelde. In het algemeen, hoe hoger de luchtdruk is binnen de basketbal, hoe hoger het zal stuiteren. Als een bal niet volledig opgeblazen is, zal het lage en onregelmatig stuiteren. Aan de andere kant, kan extreem overdreven het oppompen van een bal breken de blaas en veroorzaakt lekken, negatief beïnvloeden de consistentie van de bal Bounce.

Druk van buitenaf

In de meeste gevallen de lucht druk rondom het een basketbal is redelijk constant, maar milieu luchtdruk een basketbal kan beïnvloeden. Op grotere hoogten is de lucht dunner, of minder dicht. Wanneer de lucht dunner is, objecten zijn niet wordt beïnvloed door de luchtweerstand duwen tegen hen als ze stuiteren of door de lucht vliegen. Het is onwaarschijnlijk dat buiten lucht druk ooit afbreuk zou doen aan het stuiteren van een basketbal genoeg schade kunnen toebrengen aan het spel, maar het draagt om te stuiteren hoogte.

Temperatuur

Volgens de ideaal gas-wet, de druk van ingeperkt hoeveelheden gas veranderen met temperatuur. Deze fundamentele natuurkundige wet heeft ernstige gevolgen van de echte wereld voor het stuiteren van een basketbal. Wanneer de temperatuur van de lucht rond een basketbal toeneemt, stijgt de druk in de bal. Wanneer de temperatuur van de lucht daalt, zo bal druk. Als u uw bal buiten op een koude nacht of in de hete kofferbak van uw auto laat, kansen zijn de druk binnen en de resulterende bounce zal worden beïnvloed.

Overwegingen

Volgens de regels van de NBA moet de druk binnen een basketbal tussen 7,5 en 8,5 kg. U kunt dit gebruiken als een gids voor uw eigen basketbal druk. Een andere eenvoudige test is te laten vallen van de bal van schouderhoogte. Het moet stuiteren een hoogte ongeveer zelfs met je heupen. Bij het oppompen van de bal, gebruik een kleine pomp en een manometer. Vermijd het gebruik van hoge drukpompen gemaakt voor auto's en motorfiets banden, die kunnen gemakkelijk overdreven opblazen en beschadigen uw bal.


gerelateerde artikelen