Welke oorzaken Quad spierpijn?

December 14

Welke oorzaken Quad spierpijn?

De rectus femoris, de musculus vastus intermedius, de musculus vastus lateralis en de musculus vastus medialis spieren vormen de quadriceps spiergroep, of quads, gelegen aan de voorkant van je dijen. De quads uitbreiden uw onderbenen in de gewrichten van knie, zodat u strek uw benen vanuit een gebogen positie. Musculus quadriceps spierpijn kan optreden wegens een verscheidenheid van redenen. De pijn kan beperken uw vermogen voor het uitvoeren van diverse dagelijkse activiteiten, met inbegrip van opstaan en wandelen, en meest recreatieve of sportieve activiteiten.

Spier kneuzingen

Een quadriceps spier kneuzingen, of kneuzing, kan vormen als gevolg van een krachtige slag aan de voorzijde van uw dijen, beschadiging van het spierweefsel zonder te breken in uw huid. Bloed kan bundelen op de site van de slag, waardoor een klomp, een hematoom, aan formulier genoemd. De pijn en de zwelling veroorzaakt door een bloeduitstorting kunnen uw bereik van de beweging beperken. Volg het rijst protocol--rust, ijs, compressie en elevatie--voor de behandeling van de quadriceps spier kneuzingen. Overleg met uw arts als de symptomen niet binnen enkele dagen verdwijnen. Atleten die sporten met contact zoals voetbal en rugby moeten hun quads te voorkomen kneuzingen zeem.

Fibromyalgie

Fibromyalgie wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn in uw spieren en bindweefsel, die kunnen bestaan uit uw spieren van de quadriceps en hun pezen. Hoewel de oorzaak van fibromyalgie onbekend is, kunnen bepaalde infecties, emotionele of fysieke trauma's, en/of genetische factoren een rol spelen. Drugs verzachten zoals analgetica, antidepressiva en antiseizure medicijnen kunnen helpen je pijn, volgens de Mayo Clinic, maar consult met uw arts voordat medicamenteuze therapie om te bespreken van uw persoonlijke omstandigheden. Fysiotherapie, met inbegrip van oefeningen om te versterken en rekken van de musculus quadriceps, is een andere behandelingsoptie. Als u lijdt aan fibromyalgie als gevolg van depressie of emotionele stress, kan persoonlijke begeleiding ook helpen bij het verlichten van uw symptomen.

Spierspanning

Bent u een atleet, kan u ervaren pijn in de quads als gevolg van een spierspanning. Dit kunnen optreden tijdens schoppen, exploiteren en sprinten van activiteiten, wanneer u uw onderbenen in de gewrichten van knie flex en daardoor de quads krachtig verlengen, rekken ze buiten hun gebruikelijke grenzen. Stammen voorkomen vaak op de kruising van de musculotendineuze--waar de spiervezels verbinden met de pees. Behandelen quadriceps spier stammen door de rijst-protocol te volgen en anti-inflammatoire geneesmiddelen nemen naar eigen goeddunken van uw arts. Zodra de pijn afneemt, beginnen fysiotherapie om te herstellen van de flexibiliteit en kracht. Herhaling is gemeenschappelijk, volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen, zo niet haasten terug naar sportieve activiteiten.


gerelateerde artikelen