Geschiedenis van volleybal ballen

December 6

Geschiedenis van volleybal ballen

William G. Morgan van Massachusetts gemaakt volleybal in 1895, die elementen van basketbal, baseball, handbal en tennis combineert in één sport. Geen van de bestaande ballen op het moment waren geschikt voor houden omhoog over een hoge netto. Een nieuwe bal moest worden speciaal ontwikkeld voor deze nieuwe sport.

Vroege ballen

Omdat de bal lucht worden gehouden moet, moet het vrij licht maar niet zo licht dat het slechts langzaam kan bewegen. Oorspronkelijk de wedstrijd werd gespeeld met een blaas van een basketbal maar dit was te traag omdat het niet zwaar genoeg was. Vroege spelers geprobeerd te basketballen gebruiken maar zij waren te zwaar.

Spalding bal

Morgan gevraagd de fabriek van A.G. Spalding & Bros. in de buurt van Chicopee, Massachusetts om hem een speciale bal voor het spel. Ze hebben een bal gemaakt in 1900 bestaande uit drie lagen. De eerste was een latex blaas gemaakt van materiaal zoals een fiets band, de tweede was een kaasdoek materiaal rond de blaas en de derde was een buitenste laag van het leer. Dit was bevredigend en moderne volleyballs niet aanzienlijk zijn gewijzigd sinds het eerste ontwerp.

Officiële bal voor de Olympische Zomerspelen 2008

Decennialang was de volleybal gestikt met een 18-panel constructie. Voor de Olympic indoor volleybal competitie in 2008 het bedrijf Mikasa ontwikkeld en vervaardigd van een nieuw ontwerp. Deze nieuwe bal heeft een acht-panel-ontwerp tot meer hand contact op de bal voor verbeterde nauwkeurigheid toestaan. De bal heeft kuiltjes die zijn bedoeld om het maken van een patroon vlucht waardere. Dit was de eerste grote ontwerpwijziging in meer dan 100 jaar.

Specificaties van de bal en volleybal hoogtepunten

Moderne volleyballs hebben een omtrek van tussen 25 en 27 inch, en wegen van 9 tot 12 ounces. Volleybal werd geïntroduceerd op de Olympische spelen in 1964 in Tokio. De Verenigde Staten won hun eerste volleybal Olympische medaille in Los Angeles in 1984, toen het team won goud, en de vrouwen won zilver. Beachvolleybal werd een Olympische sport in 1996, het jaar nadat het spel 100 jaar oud was.


gerelateerde artikelen