Acne, laag HDL en hypothyreoïdie

August 24

Acne, laag HDL en hypothyreoïdie

Uw schildklier, net onder de Adam's apple, produceert hormonen die controle metabolisme, groei en ontwikkeling. Hypothyreoïdie wordt veroorzaakt door abnormaal lage niveaus van schildklier hormonen in je bloedbaan en de weefsels. Omdat hypothyreoïdie elke cel in uw lichaam beïnvloedt, zijn tekenen en symptomen zijn wijdverspreid, en, volgens "The Merck Manual van diagnose en therapie," ze zijn vaak subtiel.

Veranderingen van de huid in hypothyreoïdie

Volgens de "Journal of endocrinologische Investigation," is uw huid één van de organen die waarschijnlijk om te laten zien van de "brede waaier van klinische symptomen" hypothyreoïdie is gekoppeld. Verdikking en drogen van de huid, met name over de ellebogen en de knieën, is gemeenschappelijk. Dus, is ook een zekere mate van haarverlies. Accumulatie van caroteen, een geel-oranje pigment, kan leiden tot verkleuring van uw handpalmen en voetzolen. Acne, vooral premenstruele acne, hypothyreoïdie kan verergeren, maar een 2009 review in "Europese Journal of Internal Medicine" verslagen dat acne niet per se meer gemeenschappelijk onder mensen met hypothyreoïdie is.

Lipidenstoornissen in hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie kan veroorzaken ongewenste veranderingen in uw lipide-niveaus. Een 2003 commentaar in "The dagboek van klinische endocrinologie en metabolisme" zegt dat de niveaus van totaal en LDL cholesterol met hypothyreoïdie, die uw risico op hart-en vaatziekten verhoogt bij patiënten zijn verheven. Bovendien, HDL, die helpt u te beschermen tegen hart-en vaatziekten, is lager dan normaal veel hypothyroid patiënten.

Subklinische vs openlijke hypothyreoïdie

Als u openlijke hypothyreoïdie ontwikkelt, heb je meestal symptomen die u prompt voor medische hulp inroepen. Dergelijke symptomen zijn koude intolerantie, gewichtstoename, obstipatie, haaruitval, veranderingen in de menstruatie, gezicht zwelling of zelfs geestelijke problemen, zoals vergeetachtigheid of persoonlijkheid wijzigingen. Laboratoriumproeven zullen meestal blijkt dat uw probleem en behandeling met schildklierhormoon snel verlicht uw klachten. Subklinische hypothyreoïdie, die in tot 15 percent van oudere vrouwen en een onbekend aantal jongere mensen optreedt, veroorzaakt meestal echter subtiele symptomen die worden vaak verward met andere aandoeningen of geen symptomen helemaal. Ongemerkt subklinische hypothyreoïdie kan uw risico voor atherosclerose, of verharding van de slagaders, het waarmerk van hart-en vaatziekten verhogen.

Hypothyreoïdie en hart-en vaatziekten

De associatie tussen openlijke hypothyreoïdie en hart-en vaatziekten is jarenlang erkend door wetenschappers en artsen. Behandeling van hypothyreoïdie met schildklierhormoon meestal uitzitten de ongewenste veranderingen in totaal en LDL en HDL cholesterolniveaus helpt ter voorkoming van atherosclerose. Zoals blijkt uit de studie van Rotterdam in 2000, is subklinische hypothyreoïdie ook een sterke risicofactor voor atherosclerose en hartaanval, vooral onder vrouwen ouder dan 55 jaar.

Overwegingen

Hebt u acne of andere huid wijzigingen die niet kunnen worden verklaard door een andere aandoening, of die niet op behandeling reageren, of hebt u lipide afwijkingen, zoals een laag HDL-niveau, vraagt u uw arts om te controleren uw schildklier functie. Subklinische hypothyreoïdie is een ernstige aandoening die wordt vaak vergeten, maar het wordt eenvoudig behandeld. Toediening van schildklierhormoon keert de tekenen en symptomen van deze aandoening.


gerelateerde artikelen