Nieuwe haargroei bij zuigelingen

September 3

Nieuwe haargroei bij zuigelingen

Het bedrag van de haren die je baby op zijn hoofd bij de geboorte heeft kan u verrassen. Baby's vaak hun haren verliezen ergens na de geboorte, waarschuwt kinderarts Karen Sokal-Gutierrez, schrijven voor Fisher-Price. Neem hart--kaalheid in uw baby zullen waarschijnlijk tijdelijk zijn.

Eerste haren

Als een baby haar bij de geboorte heeft, is het meestal donker van kleur, volgens HealthyChildren.org. De verdeling van de eerste haren op het hoofdje van een baby zou ongelijke en fragmentarisch, met meer haar op sommige plekken dan andere gebieden. Eerste haar heeft de neiging te zijn fijner dan het permanente haar dat later zal vervangen. De kleur van de eerste haren kan afwijken van de kleur van permanente haren.

Haaruitval

Eerste haren begint meestal aan het uitvallen tegen de tijd dat een baby bereikt 1 maand in leeftijd, HealthyChildren.org rapporteert. Deze haaruitval snel kan optreden of kan worden geleidelijker. Een baby kan ook kaal blijven voor een periode van tijd voordat nieuwe haargroei begint of de nieuwe haren kan beginnen groeien meteen. Veel baby's wrijf haar van de zijkanten of de rug van hun hoofden van contact met een wieg matras of een baby stoel. Dit kan resulteren in een tijdelijke kale plek die uiteindelijk met permanente haren vult.

New Hair

Permanente haar zal beginnen groeien door 6 maanden oud, HealthyChildren.org staat. Het tarief van de permanente haargroei varieert. Sommige kleintjes wellicht niet een volledig hoofd van haar tot leeftijd 2 of 3. Permanente haar groeit sneller dan de eerste haren...

Redenen voor bezorgdheid

Als u merkt dat uw baby's permanente haargroei lijkt atypische of u onderscheiden van andere symptomen die ongebruikelijk lijken, raadpleeg dan uw arts. Van een baby voorste fontanel--de zwak op de bovenkant van het hoofd--moet sluiten volledig door 18 tot en met 26 maanden, zegt Sokal-Gutierrez. Latere sluiting kan duiden op een medische aandoening die aandacht vereist. De hoofdomtrek van uw baby moet groeien gestaag en volg een percentiel curve op groei grafieken, waardoor ongebruikelijke sprongen of vertragingen in de groei van de schedel niet moeten plaatsvinden. Variaties in schedel groeipatronen, latere sluiting van het voorste fontanel en haar ongebruikelijke groeipatronen kan duiden op een gezondheidsprobleem zoals congenitale hypothyreoïdie, veroorzaakt door vocht op de hersenen, skeletstoornissen of verschillende genetische syndromen, hydrocephalus volgens kinderarts Alan Greene, op Dr.Greene.com.


gerelateerde artikelen