Chronische Mono symptomen

September 18

Chronische Mono symptomen

Mono, die wordt meer formeel aangeduid als mononucleosis, is een infectieziekte veroorzaakt door blootstelling aan het Epstein - Barr virus of EBV. In de Verenigde Staten dragen ongeveer 95 procent van de mensen tussen de leeftijd van 35 en 40 een inactieve vorm van deze infectie, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Hoewel veel patiënten nooit mono symptomen ontwikkelen, lossen symptomatische gevallen van deze infectie doorgaans binnen 1 tot 2 maanden na aanvang. Patiënten die langer blijven dan 6 maanden kan worden gediagnosticeerd met chronische mono mono met symptomen.

Gezwollen lymfeklieren

Een van de kenmerkende symptomen van chronische mono is zwelling van de lymfeklieren, Dr. Gotoh verslag en collega's in een artikel van 15 mei 2008 gepubliceerd in het tijdschrift "Clinical Infectious Diseases." De lymfeklieren zijn een onderdeel van het endocriene systeem en werken met het immuunsysteem om besmettelijke ziekteverwekkers uit de bloedbaan. Patiënten met deze infectie kunnen accumuleren witte bloedcellen, een soort immuun cel, binnen de lymfeklieren, waardoor zwelling. Vergrote lymfeklieren kunnen voorkomen in de nek, lies of onder de oksels en kunnen pijnloos of iets teder aan de Aanraking. Bij patiënten met chronische mono, kunnen deze symptomen aanhouden gedurende enkele maanden of jaren.

Koorts

Patiënten met chronische mono kunnen ervaren aanhoudende of terugkerende koorts als een symptoom van deze aandoening, leggen ambtenaren van de gezondheidsdienst CDC. Koorts symptomen kunnen bijdragen aan de verschijning van de bijkomende symptomen, waaronder hoofdpijn, koude rillingen, zweten of lichaam pijn. Bepaalde patiënten kunnen ook last van nachtzweten in combinatie met koorts symptomen, meldt MayoClinic.com. Patiënten die chronische koorts symptomen ontwikkelen moeten spreken met een arts onmiddellijk als koorts kan ook een teken zijn van alternatieve medische problemen.

Zere keel

Langdurige keelpijn symptomen kunnen optreden bij bepaalde patiënten als gevolg van chronische mono, verklaart de CDC. Patiënten kunnen kunnen ontwikkelen pijnlijke, gezwollen amandelen en moeilijk slikken als gevolg van de sensaties van pijn en ongemak. Keelpijn symptomen rapporten kunnen aanhouden gedurende enkele maanden kunnen begeleiden terugkerende strep keel infecties die niet op behandeling met antibiotica reageren, MayoClinic.com. Deze chronische mono symptomen kunnen een patiënt eetlust beperken en kunnen bijdragen tot onbedoelde gewichtsverlies bij bepaalde patiënten.

Vermoeidheid

Chronische mono veroorzaken ernstige vermoeidheid-symptomen in patiënten. Getroffen patiënten kunnen slapen voor langere perioden gedurende de dag of wellicht moeilijk functioneren normaal terwijl op het werk of school. Patiënten symptomen van overmatige vermoeidheid voor meer dan 6 maanden vertonen moeten worden beoordeeld door een arts voor andere ziekten, zoals chronische vermoeidheidssyndroom, adviseert de CDC.


gerelateerde artikelen