Is het mogelijk dat een hoge BMI & niet worden zwaarlijvig?

August 5

Is het mogelijk dat een hoge BMI & niet worden zwaarlijvig?

De term obesitas wordt vaak gebruikt als synoniem met overgewicht, in feite de voorwaarden verwijzen naar twee verschillende voorwaarden. Klinisch spreken, verwijst obesitas naar het hebben van teveel lichaamsvet. BMI is een beoordeling door artsen naar scherm gebruikt voor risico van zwaarlijvigheid en andere gezondheidsproblemen. Hoewel de BMI is vaak een proxy voor lichaam vetheid en obesitas, is het niet een perfect hulpmiddel. In feite, een paar klinische proeven ronduit is gebleken dat sommige mensen met hoge BMIs hadden geen hoog niveau van lichaamsvet en niet zwaarlijvig waren.

BMI

BMI staat voor de index van de lichaamsmassa. Het is een maatregel die berekening van uw gewicht ten opzichte van uw hoogte. Het nummer dat je krijgt wanneer je BMI wordt gemeten vertelt zorgverleners over de vetheid van uw lichaam, en dus of u nu zwaarlijvig of op risico voor voorwaarden zoals hart-en vaatziekten en metabool syndroom. Voor volwassenen classificeert met een BMI van 30 of hoger u als zwaarlijvig. Kinder BMIs worden gemeten in percentielen. Een kind in de 95e percentiel of groter wordt beschouwd als zwaarlijvig.

Problemen met BMI metingen

De Centers for Disease Control and Prevention zegt BMI is een "betrouwbare indicator van lichaam vetheid voor de meeste mensen." Echter meten niet het direct van lichaamsvet. Het gebeurt gewoon om een handige tool die goed met meer nauwkeurige metingen, zoals röntgenfoto's en een gewicht van de onderwater, correleert dat meest zorgverleners niet in hun kantoren uitvoeren kunnen. De BMI is niet een diagnostische tool. Een persoon kan een hoge BMI hebben en niet zwaarlijvig. Uw arts heeft voor het uitvoeren van meer evaluaties, zoals huidplooien dikte, evaluatie van uw dieet en activiteitenniveau en andere screenings, nauwkeurig zeggen dat u zijn zwaarlijvig.

Weerleggen van BMI percentielen voor obesitas bij kinderen

In een studie van bijna 1200 kinderen, Dr. David Freedman en collega's gepubliceerd in de maart 2009 "Archieven van pediatrisch & Adolescent Medicine" dat 23 procent van de kinderen waarvan BMI percentiel gecategoriseerd ze als zwaarlijvig waren niet zwaarlijvig. Dat wil zeggen, hadden ze geen verhoogde niveaus van lichaam vetheid. In het overgewicht bereik was er nog meer variabiliteit. Ongeveer 30 procent van degenen wier BMIs in de 85 op 94e percentiel waren had normaal lichaam vetheid. Zij vonden dat de BMI maatregelen bijzonder onnauwkeurig voorspellers van lichaam vetheid voor Afro-Amerikaanse kinderen zijn.

Weerleggen van BMI voor volwassen zwaarlijvigheid

Dr. Abel Romero-Corral en collega's ook bleek dat BMI enkele zwakke punten in het bepalen van lichaam vetheid en obesitas bij volwassenen. Ze vond dat BMI is beter voor degenen die extreem hoge lichaamsvet hebben, maar het is een defect hulpmiddel voor degenen die in de overgewicht bereik, mannen en ouderen. Publiceren in het juni 2008 International Journal van obesitas, zij zeiden de BMI maatregel niet identificeren meer dan de helft van de mensen die zwaarlijvig, waren zoals gedefinieerd door hun niveau van lichaamsvet. Bovendien zei ze BMI is niet gevoelig genoeg om te zeggen het verschil tussen mensen die hoge bedragen van lichaamsvet hebben en degenen die grote hoeveelheden mager hebben spiermassa.

One Size Does Not Fit All

Een gemeenschappelijke kritiek van de BMI maatregel is dat dezelfde formule wordt gebruikt voor iedereen, of u nu een Olympisch bodybuilder, beledigend lijnwerker of een post-menopauzale vrouw. Bovendien, omdat het wordt gebruikt om te meten uw risico op obesitas en andere gezondheidsproblemen maar is meest ongevoelig voor mensen aan mensen die slechts matig overgewicht, zeggen sommige zorgverleners dat BMI is niet een juiste surrogaat voor het opsporen van lichaamsvet of zwaarlijvigheid. Echter, niemand weet of je nog steeds zou risico op gezondheidsproblemen hebt u een hoge BMI en laag lichaamsvet. Meer onderzoek is nodig om die vraag te beantwoorden.


gerelateerde artikelen