Verschillende soorten ademhalingsproblemen

October 6

Verschillende soorten ademhalingsproblemen

Kort van adem gevoel of niet in staat om te ademen kan zwaar zijn. In sommige gevallen is dit probleem tijdelijk--zoals wanneer u een verkoudheid of griep hebt. In andere gevallen kan het signaal van een chronische of ernstige ziekte. Als uw ademhalingsproblemen hebben plaatsgevonden zonder uitleg of niet is opgelost nadat u van uw ziekte herstellen, praat met uw arts. Dit kan zijn een symptoom van een van de vele verschillende soorten ademhalingsproblemen.

Bronchitis

Je longen bevatten structuren genaamd bronchiën die dragen van lucht in en uit uw longen. Bronchitis kan optreden als een complicatie van een verkoudheid of griep, die kan worden behandeld. In andere gevallen, bronchiën ontstoken kan en je kan ontwikkelen een chronische geval. De Mayo Clinic zegt chronische bronchitis kan optreden als gevolg van roken, blootstelling aan tweedehands rook of inademen van chemicaliën of verontreiniging. Bronchitis wordt geïdentificeerd door trouble ademhaling, samen met een hoest die vergezeld van slijm, vermoeidheid, koude rillingen en ongemak borst gaat.

Astma

Als uw luchtwegen zijn geblokkeerd of verkleinde, zegt het astma en allergie Foundation of America hebt astma. Voor redenen niet goed begrepen, hebt u astma betekent dat uw luchtwegen zijn gevoelig voor bepaalde triggers. Deze triggers kunnen opnemen pollen, stof, huisdier haren, bepaalde voedingsmiddelen, chemische stoffen of geuren. Veranderingen in het weer, bepaalde seizoenen, stress en medicijnen zijn ook triggers die astma kunnen verrekenen. Als uw luchtwegen deze triggers detecteren, beginnen ze te zwellen en samentrekken. Ondervindt u moeite met ademhalen, piepende ademhaling, benauwdheid en vermoeidheid. Vindt u dat uw symptomen 's nachts of tijdens het sporten verergeren.

Emfyseem

Veel van deze gemeenschappelijke soorten ademhalingsproblemen, met inbegrip van emfyseem, vallen onder de categorie Algemeen van chronische obstructieve longziekte (COPD). In het geval van emfyseem, zijn de voeringen van uw air-zakjes beschadigd. Hierdoor kan de lucht te krijgen gevangen in je longen. Het kan worden veroorzaakt door roken of blootstelling aan chemische stoffen of verontreinigende stoffen. De American Lung Association adviseert leren herkennen van de symptomen, omdat deze ziekte kan worden verward met een verkoudheid. Dit vertraagd de behandeling, waarmee uw conditie aan de vooruitgang. Wees op de uitkijk voor kortademigheid, een chronische hoest die grote hoeveelheden slijm produceert, piepende ademhaling en niet in staat om een diep adem.

Slaap Apneu

Er zijn drie belangrijke soorten slaapapneu. Deze voorwaarde interfereert met uw vermogen om een goede nachtrust, die tot veel gezondheidsproblemen leiden kan. Obstructieve slaap apneu treedt op wanneer de weke delen binnen je keel blokkeert uw luchtwegen. In centrale slaapapnea, vertellen om redenen die onduidelijk zijn, je hersenen niet u neem een adem. U kunt ook gemengde hebt slaap apneu, waarin beide van deze situaties voordoet. Nadat u stoppen met ademhalen, je hersenen ontvangt signalen om je wakker en je begint te ademen weer. Overgewicht zet je op een groter risico van het ontwikkelen van deze aandoening.


gerelateerde artikelen