Depressie en angst tijdens de menopauze

September 28

Depressie en angst tijdens de menopauze

Naar schatting 25% van de vrouwen ervaart depressie op enig moment in hun leven, volgens psychguides.com. Terwijl vrouwen kunnen ervaren depressie tijdens de perimenopauze, de periode voorafgaand aan menopauze en menopauze, die optreedt wanneer een vrouw heeft niet gemenstrueerd in 12 maanden, dit komt vaker voor wanneer een vrouw heeft last van depressie voor.

Betekenis

Menopauze is een fase in het leven van een vrouw, wanneer ze niet langer menstrueren, volgens de Cleveland Clinic. Voordat de menopauze komt perimenopauze, die is de geleidelijke vertraging van de productie van de hormonen oestrogeen en progesteron. Wanneer u opgeeft de menopauze, produceren u niet langer beide hormoon. Omdat de hormoonspiegels afnemen tijdens de menopauze, opleveren een aantal symptomen, zoals opvliegers en dunner wordend huid. Emotionele symptomen kunnen ook opleveren, zoals depressie, angst en geheugen verlies.

Identificatie

Depressie kan variëren in ernst van de symptomen. Ernstige depressie symptomen zijn gedachten van de dood of zelfmoord, of verlies van belang in dagelijkse activiteiten, volgens psychguides.com. Mildere depressie symptomen zijn blijvende gevoelens van vermoeidheid, constante rusteloosheid, moeite zich te concentreren en moeite slapen.

Angststoornissen worden gekenmerkt door intense gevoelens van zorg of op de rand, de irrationele gedachten, de overtuiging dat er iets ergs zal gebeuren, de voorkoming van dagelijkse activiteiten uit angst en prikkelbaarheid, volgens helpguide.org.

Misvattingen

Veel vrouwen voelen depressie is het resultaat van een persoonlijke zwakte, volgens psychguide.com. Depressie is echter een chemische onevenwichtigheid in de hersenen die symptomen kan veroorzaken. Omdat menopauze hormonale veranderingen, kunnen deze ook veranderingen in de hersenen die leiden gevoelens van depressie tot veroorzaken. Dit is de meest voorkomende, maar bij vrouwen die hebben ervaren depressie in het verleden.

Het is ook gebruikelijk om de fout van de symptomen van depressie voor vaak voorkomende bijwerkingen van de menopauze, volgens de Universiteit van Michigan depressie Center. Daarbij kan men denken geprikkeldheid, moeilijkheid slapen, gevoelens van waardeloosheid en verlies van energie.

Waarschuwing

Depressie en angst kunnen invloed hebben op je leven en de manier waarop je leven weergeeft. Om deze reden is het belangrijk om hulp en deelnemen aan coping-mechanismen die helpen om symptomen te verlichten. Volgens de Universiteit van Michigan depressie Center, kan onbehandelde depressie leiden tot meer ernstige lichamelijke gezondheid-effecten, met inbegrip van een verhoogd risico op hartaanval en verlies van botdichtheid, die beurt leiden tot botbreuken en osteoporose. Helpguide.org verbindt ook angst met verschillende symptomen en het gevoel dat u niet in controle over je eigen leven.

Preventie/oplossing

Behandelingen voor angst variëren van zelf coping mechanismen, zoals het maken van tijd voor ontspannende activiteiten, bijvoorbeeld het lezen van een boek, uit te oefenen, yoga of enige andere activiteit die u aangenaam, volgens helpguide.org. Echter, sommige gevallen van angst meest gebaat zijn bij professionele hulp te zoeken. Als uw angst is interfereren met uw dagelijkse activiteiten, kan op zoek naar hulp gunstig zijn.

Depressie en angst kunnen manifesteren tijdens de menopauze als gevolg van chemische oorzaken hebben, zoals schildklier voorwaarden, volgens de Cleveland Clinic. Een arts kan aanbevelen testen uit deze voorwaarden te sluiten. Hormonale substitutietherapie kan ook helpen om het vóórkomen van depressie en angst tijdens de menopauze.


gerelateerde artikelen