Hoe beïnvloedt Diabetes de alvleesklier?

August 30

Hoe beïnvloedt Diabetes de alvleesklier?

Overzicht

Diabetes is een medische aandoening, gekenmerkt door hoge bloedsuiker en insuline slechte prestaties. Vroege diagnose van de ziekte is de sleutel tot het voorkomen van belangrijke systemische (hele lichaam) complicaties. Oude of slecht gecontroleerde diabetes verhoogt het risico van aanzienlijke schade aan organen zoals het hart, lever, nieren en alvleesklier.

Alvleesklier overdreven inspanning bij Type 2 Diabetes

Aanhoudende hoge bloedsuikerspiegel is gebruikelijk om diabetes type 2. Suikerhoudende bloed door de alvleesklier wordt gegenereerd een insuline uit een groep gespecialiseerde cellen, genaamd "beta-cellen." Insuline probeert te verwijderen van suiker uit de bloedbaan door het duwen in lichaamsweefsels, met name de spieren. Weerstand tegen de werking van insuline in de weefsels van het lichaam verbiedt echter de goedkeuring van suiker uit het bloed. Bijgevolg is de beta-cellen zich inspannen, maar niet tot lagere bloedsuikerspiegel te wijten aan de lichaamsweefsels onvermogen om te absorberen het.

Complicaties

Aanhoudende hyperglycemie (hoge bloedsuiker) verhoogt bloed vetten. Chronische Gasbedwelming met behulp van de beta-cellen bloed vetten wordt gedacht aan vermindering van de productie van insuline en prompt een inflammatoire effect. Hoewel niet goed begrepen, lijkt chronische ontsteking schade aan de genen die gebruikt in de productie van insuline en eventueel de beta-cellen volledig te vernietigen.

Uitputting van de alvleesklier

Na verloop van tijd worden de bloedbaan de toxiciteit en de vraag op de beta-cellen om te compenseren extreme. Zelfs als weerstand bij lichaamsweefsels medisch wordt beheerd, kunnen de cellen uiteindelijk vermoeidheid. Sommige geneesmiddelen op recept dwingen de alvleesklier tot tijdelijk verhoogde productie van insuline, maar uiteindelijk de beta-cellen worden uitgeput. In dit geval insuline genomen door injectie of externe pomp en andere medicijnen worden verplicht om te herstellen van de optimale waarden van bloed suiker en vetten.

Alvleesklier vernietiging bij Type 1 Diabetes

Bij type 1 diabetes vernietigen om onbekende redenen, immuun afweer van het lichaam de cellen vervaardigen van insuline in de alvleesklier vroeg in het leven. Reparatie of herstel van deze cellen in het lichaam is onmogelijk, dus geen insuline zal ooit worden geproduceerd. Insuline moet daarentegen worden geleverd door injectie of externe pomp voor de diabetische van leven.

Minder beïnvloed Pancreatic cellen

Er bestaan verschillende andere soorten cellen in de alvleesklier die minder negatief beïnvloed door diabetes en mogelijk een dag helpen bij de behandeling van de ziekte. Het gaat hierbij om de alpha cellen, wiens rol is het vergroten van de bloedsuikerspiegel en acini cellen, waarvan de functies betrekking hebben op de spijsvertering. Aangezien deze cellen functioneel in diabetici zijn, is onderzoek aan de gang om te bepalen als zij (met name de acini cellen) kunnen worden geherprogrammeerd om insuline te produceren voor personen bèta-cel functie ontbreekt.


gerelateerde artikelen