Contra-indicaties van vitaminen & prednison

August 5

Contra-indicaties van vitaminen & prednison

Vitaminen zijn organische verbindingen nodig voor diverse metabole processen in het lichaam. Ze komen in kleine hoeveelheden tot het verrichten van een specifieke metabole functie of een bijbehorende deficiëntie ziekte te voorkomen. De meeste vitaminen kunnen niet kunstmatig worden gecreëerd door het lichaam en moeten worden geleverd door middel van het dieet. Raadpleeg uw arts alvorens eventuele aanvulling.

Prednison

Prednison is een corticosteroïd gebruikt voor de behandeling van allerlei kwalen. Corticosteroïden bootsen het effect van de bijnier hormonen die het lichaam natuurlijk produceert. Wanneer genomen in doses hoger dan het lichaam produceert, kunnen corticosteroïden ontsteking symptomen van artritis en astma verlichten, evenals het onderdrukken van het immuunsysteem onderdrukken. Traditioneel omvatten prednison gebruik artritis, astma, ernstige allergische reacties, multiple sclerose, lupus, bepaalde vormen van kanker en ziekten die invloed hebben op de longen, huid, ogen, nieren, bloed, schildklier, maag en darmen.

Bijwerkingen van de prednison

De verscheidenheid aan bijwerkingen van de prednison komt overeen met de uitgebreide kwalen die wordt gebruikt voor het behandelen. Bijwerkingen zijn hoofdpijn, duizeligheid, extreme veranderingen in stemming en persoonlijkheid, dunne en kwetsbare huid, moeite slapen, langzame genezing van wonden, uitpuilende ogen en rode of paarse vlekken onder de huid. Ernstige bijwerkingen zijn visie problemen, buitensporige gewichtstoename, depressie, gevoelloosheid, brandende en tintelend gevoel in het gezicht en ledematen, toevallen, verlies van aanraking met werkelijkheid, moeilijk ademhalen en slikken en zwelling in het hoofd en ledematen.

Contra-indicaties

Corticosteroïden in het algemeen kunnen de bedragen van bepaalde vitamines in het lichaam te verminderen en suppletie kan worden verlangd dat het voorkomen van tekortkomingen. De B vitaminen foliumzuur, B6 en B12 hebben een grotere verlies van het lichaam in het bijzijn van prednison. Foliumzuur speelt een rol bij de celdeling en kan verminderen het risico van hartaanvallen en aangeboren afwijkingen. Vitamine B6 werkt voornamelijk in de preventie van hart-en vaatziekten. Vitamine B12 voornamelijk werkt in de preventie van pernicieuze anemie en kan nodig zijn voor de tekortkomingen van de kalium. Corticosteroïden kunnen aantasten wondgenezing. Volgens COPD International ervaren 80 procent van de onderwerpen ontvangen van vitamine A supplementen betere wondgenezing terwijl op de medicatie. Vitamine A kan echter de voordelen van corticosteroïden omkeren. Corticosteroïden leiden tot een vermindering in het vermogen van het lichaam te activeren van vitamine D, wat resulteert in een verhoogd risico voor botverlies en staar.

Minerale contra-indicaties

Naast vitaminen, corticosteroïden kunnen het afbreken van vitale mineralen in het lichaam. Kalium speelt een rol in natrium balans, controle van de bloeddruk en hypertensie. De functies van het calcium in het bot mineralisatie en onderhouden van een alkalische omgeving. Natrium, selenium en zink kunnen worden uitgeput terwijl het nemen van een corticosteroïd zoals prednison. Raadpleeg uw arts vóór het opstarten van een minerale suppletie.


gerelateerde artikelen