Misbruik van dementie patiënten

September 15

Misbruik van dementie patiënten

Een verzorger voor dementie patiënten is een overweldigende ervaring volgens caregiver.org---frustratie en stress kan leiden tot fysieke en verbale misbruik. Bijna 2 miljoen gevallen van ouderling misbruik gemeld worden jaarlijks, volgens de Fisher Center for Alzheimer Research Foundation. Een 1993 artikel gepubliceerd in The American Journal of Psychiatry gemeld dat misbruik vaker voor bij patiënten met dementie en Alzheimer patiënten dan andere voorwaarden onder de ouderen komt. Identificeren van coping-technieken als frustratie hoog voorkomt misbruik.

Typen

Zowel fysiek als verbaal misbruik kan optreden. Een studie gepubliceerd in het januari 2009 nummer van "British Medical Journal" aangegeven het gemeenschappelijkste type van misbruik verbaal geweld. Verbaal geweld is geïdentificeerd als een persoon, schreeuwen kleineren of met behulp van grof taalgebruik gericht op een oudere dementie patiënt. Fysieke mishandeling omvat raken, het duwen of het toebrengen van pijn. Seksueel misbruik en financiële uitbuiting zijn aanvullende soorten ouderen misbruik. Verwaarlozing wordt geïdentificeerd als basale behoeften zoals voedsel, kleding en water wordt ingehouden.

Tekenen van Stress van de verzorger

De verhoogde niveaus van stress zijn schadelijk voor zowel de verzorgers als de patiënt met dementie en maken van het potentieel voor misbruik optreden, according to the Alzheimer's Association. Tekenen van stress verzorger omvatten sociale terugtrekking, angst en uitputting. Deze symptomen kunnen de mantelzorger te lijden onder extra gezondheidsproblemen leiden. Woede is gebruikelijk, als een persoon zich realiseert dat zijn rol is nu veranderd van een echtgenoot/echtgenote of familielid naar full-time mantelzorger. Bijvoorbeeld, moet een man die wilde zijn pensionering jaren reizen en vakantie doorbrengen nu thuisblijven en zorg voor een gehandicapte vrouw; wrok richting de patiënt dementie wordt vaak geïdentificeerd.

Verzorgers oplossing

Zorgverleners moeten overleggen met een medische professional om stress en emoties die zijn gekoppeld aan hun situatie te bespreken. Een persoon die voelt dat ze wordt aan een patiënt met dementie verbaal of fysiek misbruik dient een steungroep te bespreken van frustraties en emoties, evenals het leren copingvaardigheden. Zorgverleners worden aangemoedigd om de hulp van vrienden en familieleden als dagelijkse activiteiten overweldigend worden. Bijstand kan ook pauzes tijdens de week, thuis helpen of zelfs ondersteuning met huishoudelijke taken. Zorgverleners worden aangemoedigd om langzaam tellen tot 10, verlaten van de kamer, of gewoon een pauze als niveaus van frustratie en stress beginnen te voelen oncontroleerbare, suggereert caregiver.org. Beheersing van frustraties is belangrijk voor het voorkomen van geweld tegen ouderen.

Identificatie

De Fisher Center for Alzheimer onderzoeksstichting misbruik van dementie patiënten tot huiselijk geweld vergelijkt---het is een stomme. Toch enkele tekenen identificeren misbruik plaatsvindt. Onverklaarbare blauwe plekken, snijwonden of botbreuken zijn gemeenschappelijk. De research foundation staat het meest sprekende teken van misbruik moet actief kijken van de patiënt van de dementie gedrag rond de vermoedelijke dader. De patiënt met dementie kan fysiek nadeel, een timide stem te gebruiken of vermijden van oogcontact met de dader. Onverklaarbare intrekkingen van grote hoeveelheden contant geld zijn een teken van financieel misbruik. Andere tekenen van financieel misbruik zijn onbetaalde facturen en veranderingen in testamenten en andere financiële documenten. Tekenen van seksueel misbruik zijn ongewone bloeding of bloeduitstorting in de liesstreek. Een afname van het gewicht, de ongezonde omstandigheden en de slechte hygiëne geven verwaarlozing.

Om misbruik te voorkomen

Indien misbruik wordt vermoed, contact opnemen met een scala aan organisaties uit de Gemeenschap wordt voorgesteld, volgens de Fisher Center for Alzheimer Research Foundation. De meeste landen hebben een volwassen beschermende services divisie. Anders is het contact met de lokale politie wordt aanbevolen. Het nationaal centrum van ouderling misbruik heeft een lijst van de lokale Gemeenschap en staat niveaus van bijstand op haar website (zie bronnen). Slachtoffers van ouderling misbruik kunnen rechtstreeks praten met familieleden, vrienden, geestelijkheid of zelfs een medisch professionele hulp te zoeken.


gerelateerde artikelen