De korte termijn bijwerkingen van steroïden

April 12

De korte termijn bijwerkingen van steroïden

Steroïden zijn een soort hormoon geproduceerd door het lichaam te dragen tot de functie cel-, spier- en weefsel opbouw, en benadrukken en growth: regulation. Corticosteroïden zijn een soort vervaardigde prescription drug product gegeven te bootsen of te versterken van de effecten van de lichaamseigen natuurlijke steroïden. Steroïden zijn besteed aan verminderen zwelling onder veel omstandigheden en lichaam van gebieden, te verminderen cel reacties op stressvolle omstandigheden, en om het immuunsysteem hyperactiviteit. Enkele veelvoorkomende voorbeelden zijn prednison en hydrocortison.

Verhoogde druk

Zelfs op korte termijn (dat wil zeggen, minder dan één maand) gebruik van steroïden kunt accentueren het risico van hoge bloeddruk en verhoogde druk in het oog, of glaucoom, vooral bij mensen die reeds op risico voor deze ziekten. Steroïden vloeistof niveaus in het lichaam verhogen en invloed op de grootte van de bloedvaten door middel van acties van de anti-inflammatoire; beide van deze effecten kunnen bijdragen tot hoge bloeddruk en risico's van glaucoom.

Gewichtstoename

Steroïde gebruik zelfs voor minder dan een maand kan verhoogde opgeblazen gevoel en Vochtretentie veroorzaken. Daarnaast, is verhoogde vet retentie, vooral in de maag, de nek en het gezicht gebieden, mogelijk. Gecombineerd met de toegevoegde neveneffect van toegenomen eetlust, beide van deze effecten kunnen leiden tot verhoogde gewichtstoename met korte steroid gebruik.

Psychologische veranderingen

Steroïde gebruik kan leiden tot hormonale veranderingen naast de lichamelijke bijwerkingen. Één resultaat is dat de psychologische bijwerkingen ook mogelijk met korte steroid gebruik zijn. Gemeenschappelijke voorbeelden van deze bijwerkingen zijn slaapproblemen, energie veranderingen (verminderde energie of hyperactiviteit) en merkbare stemmingswisselingen.


gerelateerde artikelen