Ijzer pillen bevorderen haargroei bij vrouwen?

May 28

Ijzer pillen bevorderen haargroei bij vrouwen?

Terwijl ijzertekort is een mogelijke oorzaak van haarverlies bij vrouwen, meldt Harvard Medical School dat rekening ijzersupplementen niet is bewezen om te helpen vrouwen hun haar regrow. Bovendien, met ijzer pillen schadelijk kan zijn voor uw gezondheid - het wordt niet aanbevolen zonder een tekort, en zelfs dan suppletie niet zonder toezicht van een arts moet worden geprobeerd.

Ijzer- en haar

Gebrek aan ijzer kan leiden tot alopecia of haarverlies, bij sommige vrouwen. De American Academy of Dermatology raadt eten genoeg ijzer rijk voedsel zoals sojabonen, pompoenpitten, kokkels en oesters om te voorkomen dat een tekort. Harvard Medical School merkt op dat vegetariƫrs of vrouwen met zware menstruatie kunnen zijn vooral gevoelig voor ijzertekort, en merkt op dat supplementen in bepaalde situaties kunnen worden aanbevolen.

IJzeren pil risico 's

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan ijzersupplementen te nemen wanneer u ze niet nodig uw gezondheid schaden. Bijwerkingen kunnen de gastro-intestinaal ongemak, omvatten de onregelmatigheid en overstuur maag darm. UMMC ook staat dat hoge ijzeren winkels kunnen worden gekoppeld aan de ziekte van Alzheimer, borstkanker en cardiovasculaire ziekte, en nemen van ijzersupplementen voor een langere periode van tijd tot een gevaarlijke aandoening genaamd hemochromatosis leiden kan. Hemochromatosis kan leiden tot diabetes en leverschade.


gerelateerde artikelen