Epididymitis & oefening

June 11

Epididymitis is dat zich voordoet in de achterkant van de testikel in de buis die sperma draagt zwelling. Epididymitis veroorzaakt meestal pijn, zwelling en roodheid in één of beide testikels. Het is goed om te oefenen met epidymitis afhankelijk van welke oefeningen je doet. Bepaalde inspannende oefeningen kunnen verergeren de toestand, maar er zijn andere vormen van fysieke activiteit die niet ongemak kan veroorzaken.

Oorzaken

Mannen van alle leeftijden kunnen worden geëffectueerd door epididymitis, maar de aandoening komt het meest voor bij mannen tussen de leeftijden van 20 en 39. Epididymitis wordt meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie van de urinewegen of de prostaat of van een seksueel overdraagbare aandoening zoals gonorroe of chlamydia. Andere oorzaken van de aandoening zijn bepaalde medicijnen en tuberculose. Epididymitis kan soms worden veroorzaakt tijdens zware oefening en zware werk door urine die wordt gedwongen uit de blaas naar de bijbal, dan veroorzaakt een chemische irritatie.

Behandeling

Behandeling van epididymitis, is afhankelijk van de oorzaak. Als uw conditie wordt veroorzaakt door een seksueel overdraagbare aandoening of andere infectie, zal u antibiotica worden voorgeschreven door uw arts. Voor het afhandelen van pijn en ongemak die u kunt rusten, verheffen uw scrotum terwijl liggen, dragen een atletische supporter, koude rug van toepassing op uw scrotum en zich onthouden van seks tot uw infectie weer helder is. Om te gaan met pijn en ontsteking, kunt u een niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals ibuprofen nemen.

Oefening

Afhankelijk van de hoeveelheid pijn die u zich in, misschien bepaalde soorten oefening pijn veroorzaken. Bijvoorbeeld, misschien fiets rijden teveel druk uitoefenen op uw testikels en te pijnlijk. Een inspannende activiteit zoals gewichtheffen kan urine verstrikt raken in de bijbal te verergeren uw conditie door veroorzaakt irritatie veroorzaken. Activiteiten zoals gematigde wandelen en zwemmen niet leiden tot het scrotum en de testikels te bewegen veel, hoewel de soort oefening die je doen hangt af van wat je lichaam kan tolereren. Als u van een antibioticum gebruikmaakt, wachten om te oefenen totdat het epididymitis is uitgeschakeld, om pijn en verdere irritatie te voorkomen.

Preventie

Epididymitis kunt u voorkomen door het beoefenen van veilige sex en het krijgen van regelmatige medische controle zodat infecties kunnen worden behandeld. Als u van plan bent te heffen gewichten of het doen van een ander type van inspannende fysieke activiteit, is het een goed idee om uw blaas eerst leeg zodat urine niet naar uw bijbal van uw blaas en kunnen leiden tot de epididymitis. U kunt ook voorkomen dat een infectie daardoor vrijgepleit worden van uw systeem in de eerste plaats door het drinken van veel water.


gerelateerde artikelen