Oorzaken van gevoelloosheid van de neus

January 21

Oorzaken van gevoelloosheid van de neus

Neus gevoelloosheid kan willekeurig verschijnen op de neus of in de neusholte. De gevoelloosheid kan maken de neus voelt koud of vergezeld gaan van een "spelden en naalden" sensatie wanneer beweging wordt geprobeerd. Het kan gepaard gaan met pijn overal in het gezicht of de neus, de benauwdheid in de neus of gevoelloosheid in andere delen van het gezicht. In sommige gevallen, kan dit een teken van een ernstige aandoening, en een professionele medische zorg moet worden geraadpleegd.

Neusholte en kanker van de neusbijholten Sinus

De American Cancer Society stelt dat een symptoom van kanker van de nasale holte of bijholten sinus kanker gevoelloosheid in de neus of ander deel van het gezicht is. Dit kan gepaard gaan met pijn in het gezicht, de verstopping in de neus, een groei of massa in het gezicht of neus, verlies van de visie of vergrote lymfeklieren. Dit is een ernstige aandoening die niet op haar eigen verdwijnen doet.

Septoplasty

De muur in de neus die de twee neusgaten scheidt staat bekend als de neus is weggesneden. Medline Plus definieert een septoplasty als een operatie om te lossen in de neus is weggesneden. Na deze operatie, kan gevoelloosheid overal op het gezicht optreden. Gevoelloosheid op het puntje van de neus kan maanden duren om te verdwijnen volledig. De pati├źnt moet raak zijn of haar neus na operatie, en als gevoelloosheid of andere symptomen tot problemen met ademhaling, neusbloedingen, die niet stoppen, leiden zal hoge koorts of koude rillingen of niet te stoppen pijn, neem dan contact op met een arts.

Neuscorrectie

Een neuscorrectie is een operatie die zijn ontworpen om het uiterlijk van de neus. Er zijn enkele risico's verbonden aan een neuscorrectie, met inbegrip van gevoelloosheid in en rond de neus gebied, volgens de Mayo Clinic. Neusbloedingen, ademhalingsmoeilijkheden, pijn, verkleuring en littekens kunnen optreden. Praat met uw arts over de risico's van een neuscorrectie tevoren om een geïnformeerd besluit.

Bevriezing en ander letsel

Bevriezing treedt het vaakst op bij de blootgestelde gebieden van het lichaam. De Mayo Clinic beschrijft de progressie van bevriezing als het steeds koud, gevoelloos, hard en bleke huid. Ernstige bevriezing kan schade aan huid-, weefsel-, spier- en zelfs botten. Gevoelloosheid is het meest voorkomende symptoom. Gevoelloosheid zal optreden waar de bevriezing invloed neemt, met inbegrip van een blootgestelde neus.

Schade aan de neus of een afwijkende septum kan ook leiden tot neus gevoelloosheid. Als de schade aan de neus is en gepaard met ademhalingsmoeilijkheden, misvorming van de neus, of overdreven en aanhoudende bloeden, moet u een arts raadplegen. In het geval van een afwijkende septum stelt de Mayo Clinic dat andere symptomen, congestie, sinus infecties en neusbloedingen omvatten kunnen. Als dit het geval is, moet u een arts raadplegen.


gerelateerde artikelen