Wat zijn de behandelingen voor gebroken bloedvaten?

February 18

Broken bloedvaten in de huid voorkomen vaak van blootstelling aan de zon of andere schade van de huid, meestal verschijnen op het gezicht en de benen als mensen leeftijd. Broken bloedvaten, vaak genoemd telangiectasia, kunt ook ontwikkelen als onderdeel van een ziekte zoals rosacea, een huidaandoening die verwijde en gebroken bloedvaten op het gezicht veroorzaakt. Een aantal behandelingen kan gebroken bloedvaten uitroeien.

Intens gepulseerd licht therapie

Intens gepulseerd licht-therapie, of IPL, richt zich op de onderste laag van de huid, de dermis, terwijl de bovenste laag intact blijven. Intens gepulseerd licht therapie levert topprestatie lichtenergie aan specifieke gebieden van beschadigde huid. De beschadigde gebieden meer hoogst zijn gekleurd en aantrekken van lichtenergie. Intens gepulseerd licht therapie duurt ongeveer 20 minuten per sessie en vereisen een cursus van vier tot zes behandelingen elke drie tot zes weken om het gewenste resultaat oplevert, neemt nota van DermNet NZ. Sommige mensen voelen een kleine hoeveelheid ongemak tijdens de procedure; topische verdoving en koeling gels kunnen verminderen sensatie en ongemak tijdens de procedure. De huid lijkt verbrand of inschrijving kan voelen na de ingreep. Zon blootstelling moet worden vermeden voor en na de behandeling voor zo lang als enkele weken. Blauwe plekken op de site voorkomt in 10 procent van de mensen, zegt DermNet NZ.

Lasertherapie

Tijdens de lasertherapie, is laser lichtenergie van een specifieke golflengte gericht op de letsels aan het vernietigen van de bloedvaten. Vele laesies, met name nasale laesies, vereisen meer dan één laserbehandeling, de Rosacea gids meldt. Laserbehandeling kunnen mild tot matig ongemakkelijk. De meest voorkomende bijwerking is in blauwe plekken, die verdwijnt gewoonlijk binnen zeven tot 10 dagen. Andere bijwerkingen eventueel korstvorming op de site, die voorkomt in de 20 procent van de mensen en duurt vijf tot zeven dagen; en pijn en roodheid, die normaal gesproken binnen 24 tot 48 uur te verhelpen, zegt de gids van Rosacea. Zon blootstelling moet worden vermeden voor de periode voorgeschreven door de arts.

Sclerotherapie

Tijdens Sclerotherapie, een techniek die wordt gebruikt voor de behandeling van spataderen en spataderen, injecteert een arts natriumchloride of een andere oplossing direct in het bloedvat, irriterend het slijmvlies van het bloedvat. De zijkanten opzwellen en plakken aan elkaar, veroorzaakt door bloed in het vaartuig stollen. Littekenweefsel vormen in het beschadigde schip na verloop van tijd, en het bloedvat verdwijnt over een periode van weken of maanden. Sclerotherapie, die mild ongemak veroorzaken kan, duurt normaal gesproken 30 tot 40 minuten per sessie. In 50 tot 80 procent van de gevallen elimineert één injectie het probleem, de Cleveland Clinic verslagen. Minder dan 10 procent van de aderen reageren niet op de behandeling helemaal. De verkleuring van de huid en blauwe plekken kunnen optreden op de site na de behandeling. Bruine vlekken die zich tussen ijzer lekkage op de site voordoen kunnen blijven permanent ongeveer 5 procent van de tijd.


gerelateerde artikelen