Enkel breuk typen

October 7

Enkel breuk typen

De enkel gezamenlijke, net als vele anderen in het menselijk lichaam, is een robuust en toch complex gewricht. Toen gebroken, de enkel kunnen zeer pijnlijk en mobiliteit kan worden beperkt in grote mate. Er zijn verschillende bones die deel uitmaken van het enkelgewricht, en fracturen zijn vaak genoemd en ingedeeld volgens de botten betrokken.

Avulsiefractuur

Een avulsiefractuur kunnen een beetje dubbelzinnig zijn, in die zin dat terwijl velen deze schade als een breuk interpreteren, velen in de orthopedische en andere medische specialismen dit zo veel een ligament enkelblessure als een breuk beschouwen. De knoppen van de enkel heten malleoli--één buiten en één aan de binnenkant van de enkel. De buitenste, laterale malleolus; is een grote bevestigingspunt voor de buitenste stabiliserende ligamenten. In acute, inversie of rollover, verwondingen, een extreme hoeveelheid spanning druk wordt uitgeoefend op de ligamenten, vooral in deze bijlagen.

Krachten een storing niveau bereiken, kan een van twee dingen gebeuren wanneer--het bot zal breuk of het ligament traumatisch zal scheuren. In sommige gevallen, zal het ligament letterlijk scheur van de laterale malleolus; maar een klein fragment van de bone met het nemen. Dit is wat wordt omschreven als een Avulsiefractuur.

Fractuur van fibula

De laterale malleolus; is eigenlijk het topje van de grotere bot van het kuitbeen die de buitenste knop van de enkel componeert. Vele soorten kronkelende verwondingen kunnen leiden tot het kuitbeen breuk verder omhoog zijn schacht, en een beetje verder weg van het werkelijke enkelgewricht. Dit wordt nog steeds beschouwd als en enkel breuk al haar behandeling is een beetje anders.

Wanneer de fibula op deze locatie breekt, annuleerteken op wekken een destabiliserende situatie binnen het enkelgewricht, waarvoor derhalve chirurgische reparatie door middel van schroeven en platen.

Bimalleolar fractuur

Wanneer beide knoppen, of malleoli, van de enkel zijn gebroken, bestaat een ernstig instabiele situatie genoemd van een bimalleolar fractuur. Zonder de juiste chirurgische fixatie en stabilisatie van dit type breuk, genezing kan goed worden uitgesteld en de enkel kan worden overgelaten, Grove misvormde, instabiele en rijp voor traumatische artritis te ontwikkelen.

Pilon fracturen

Pilon fracturen van de enkel kunnen optreden bij fracturen van beide malleoli, integratie van componenten van de fractuur van het distale einde richting de enkel gedeelte van de tibia, waar het articuleert met de talus bot aan de kant van de voet van het gewricht. Dit creëert nog een potentieel ernstige kwestie met gezamenlijke oppervlakte integriteit en moet worden aangepakt operatief te herstellen eventuele onregelmatigheden en stap-offs van de gezamenlijke oppervlakken. Deze schade draagt inherent met het een veel hoger risico op ontwikkeling van post-traumatische artritis.


gerelateerde artikelen