Natuurlijke kruiden & vitaminen voor energie

October 4

Natuurlijke kruiden & vitaminen voor energie

Slapeloosheid, lichamelijke inspanning, stress, verdriet, slaap apneu en depressie kunnen allemaal leiden tot lage energetische waarde, meldt Medline Plus. Het is belangrijk om te zien een arts voor een diagnose vóór kiezen voor zelf-behandeling, in het geval dat u iets meer serieus, zoals de ziekte van Addison, kanker of diabetes hebben. Als uw arts goedkeurt, zijn er verschillende vitaminen en kruiden die uw energieniveaus stimuleren kunnen.

B-vitamines

De B-vitamine familie is een belangrijke bron van energie. Volgens Deborah Mitchell in "A Woman's Guide to vitamines, kruiden en supplementen", B-vitaminen helpen brandstof energiemetabolisme, en moet u ten minste drie verschillende typen in samenwerking, of het proces kan storing en energiezuinige veroorzaken. Er zijn negen verbindingen uit de vitamine B-familie, met inbegrip van folaat (B-9), pyridoxine (B-6) en cobalamine (B-12). De beste optie is te nemen een B-vitamine complex waarin alle van de B-vitaminen. Zorg ervoor dat uw geselecteerde complex bevat ook inositol, die sommige supplementen weglaten, waarschuwt Mitchell.

Amerikaanse en Aziatische Ginseng

Amerikaans ginseng en Aziatische ginseng zijn beide adaptogenen--een stof die helpt uw lichaam passen aan stress en helpt bij het herstel van normale fysiologische functie. Beide soorten ginseng bevatten gensinosides die mogelijk verantwoordelijk zijn voor het vermeende vermogen te verbeteren van de cognitieve functie en mentale vermoeidheid te verlichten. In "De meest effectieve manieren op te Boost Your aardeenergie," stelt auteur Jonny Bowden nemen van 200 tot 400 mg van het gestandaardiseerde extract elke dag. Hij merkt sommige bronnen stellen voor hogere doseringen maar ook wijst op het nemen van grote hoeveelheden gensinosides kunnen veroorzaken een tegenovergestelde reactie, waardoor je misschien met nog lagere energie.

Siberische Ginseng

Siberische ginseng is ook een adaptogen, maar heeft verschillende actieve bestanddelen, genaamd eleutherosides. Want Siberische ginseng niet een echte ginseng is, het heet eleuthero in de Verenigde Staten, om verwarring te voorkomen. Eleuthero kan vooral nuttig zijn voor stress-geïnduceerde vermoeidheid, en het kan ook stimuleren energie en uithoudingsvermogen, volgens "De nieuwe Healing kruiden." Eleuthero wellicht meer van een stimulerend effect dan ginseng, stelt Shawn Talbott in 'De Cortisol verbinding'.

Ayurvedische Ashwagandha

Ashwagandha is een traditionele kruid uit de Ayurveda, een soort geneeskunde beoefend in India. Rijk aan ijzer en andere plantenstoffen, ashwagandha kan helpen stimuleren uw energieniveaus. Ayurvedische artsen classificeren dit als een rasayana kruid, wat betekent dat het verhoogt gezondheid en levensduur. Volgens Bowden, het kruid kan uithoudingsvermogen verbeteren en lijkt te hebben een beschermend effect op de bijnieren om te helpen verminderen stress en de gevolgen daarvan op het lichaam. Het bevat ook choline, die is een neurotransmitter die nodig zijn voor de cognitieve functie.


gerelateerde artikelen