Over de doorbraak bloeden

July 25

Over de doorbraak bloeden

De meeste vrouwen gewend geraakt aan een regelmatige routine die dat hun menstruele cyclus verloopt normaal aangeeft met de menstruatie gebeurt eenmaal per maand. Vrouwen nemen van geboortebeperking pillen of het gebruik van meettoestellen geboortebeperking medicatie misschien misschien of niet maandstonden. In beide gevallen kan doorbraak bloeden af en toe optreden. Dit is de baarmoeder bloeding optreedt op elk gewenst moment andere dan bij een vrouw haar periode verwacht. Hoewel doorbraak bloeden diverse mogelijke oorzaken heeft, is het meestal niet een reden tot serieuze bezorgdheid. In sommige gevallen echter kan het duiden op een probleem dat moet worden besproken met uw arts.

Tijdens een normale cyclus

Tijdens een normale menstruele cyclus, veranderingen in hormoonproductie door de eierstok triggers vergieten van deel van het baarmoederslijmvlies en menstruatie. In tienermeisjes die net begonnen hebt met menstrueren, is doorbraak bloeding of lichte midcycle spotten gemeenschappelijk. Dit verdwijnt meestal na de eerste meerdere cycli. Sommige vrouwen in de vruchtbare leeftijd ervaring overmatig menstruele bloeden ook al hun cycli normaal zijn. Bij deze vrouwen, doorbraak bloeden kan zich ook voordoen op andere tijdstippen tijdens hun cycli. Dit heeft diverse mogelijke oorzaken, waaronder de aanwezigheid van goedaardige gezwellen in de baarmoeder, genaamd vleesbomen of poliepen, die kunnen worden behandeld als doorbraak bloeding of zware periodes een probleem geworden.

Abnormale cycli

Doorbraak bloeden kan optreden bij vrouwen die de eisprong niet in elke cyclus. Tijdens een van deze anovulatory cycli, lage niveaus van geslachtshormonen tijdens de eerste helft van de cyclus niet om een ei aan volledige ontwikkeling. De lage hormoonspiegels ook verstoren de normale cyclische vorming van het baarmoederslijmvlies. Dit kan leiden tot bloeden op een of meer punten voor de normale menstruatie. Oudere vrouwen die de leeftijd van de menopauze naderen en in een overgangsperiode heten perimenopauze misschien ook ervaring doorbraak bloeden. Tijdens Birth cycli, kan ongewone bloeding of spotten optreden op elk gewenst moment van de cyclus, in het algemeen die aangeeft dat hormoonniveaus onder normale en ovulatie kan niet hebben plaatsgevonden. Uiteindelijk, wordt perimenopauze gevolgd door de volledige stopzetting van de menstruatie, wanneer de menopauze begint.

Birth Control Pills

Doorbraak bloeden komt soms bij vrouwen nemen van geboortebeperking pillen of het gebruik van andere vormen van anticonceptie methoden waarbij medicatie, vooral tijdens de eerste paar maanden van behandeling. Geboortenbeperkingspillen en medicinale apparaten bevatten vrouwelijke hormonen in verschillende formuleringen. Vrouwen met behulp van deze anticonceptiemiddelen kunnen ervaren normale maandstonden, stroom slechts eenmaal om de verschillende maanden of niet stroom, afhankelijk van het soort behandeling van geboortebeperking. Soms kan het baarmoederslijmvlies bloeden op ongewone tijdstippen tijdens een of meer cycli in deze vrouwen, waardoor doorbraak bloeden. Vrouwen die roken meer kans om te ervaren doorbraak bloeden terwijl op hormonale geboorte controle, aangezien die een of meer doses van medicatie in een bepaalde cyclus missen. In veel gevallen waar een dosis mist is niet de oorzaak, deze gevallen van doorbraak bloeden worden minder frequent of verdwijnen als de vrouw lichaam past zich aan de medicatie van geboortebeperking.

Andere oorzaken

In zeldzame gevallen misschien doorbraak bloeding of occasionele spotten signaal het bestaan van een onderliggende aandoening waardoor abnormale productie van vrouwelijke hormonen. Deze omvatten hypothyreoïdie, waarbij de lage productie van schildklierhormoon; hoge niveaus van een ander hormoon genaamd prolactine; of abnormale ophoping van de uteriene voering, een aandoening genaamd endometriose. Een uteriene infectie of kanker van de baarmoederhals of baarmoederslijmvlies kan ook leiden tot abnormale bloeding of spotten.

Wanneer kan ik contact opnemen met uw arts

Als u ervaring frequente doorbraak bloeding of bloeden op een abnormale moment dat wordt zwaar of stopt niet na een paar dagen, of als u vragen hebt over de doorbraak bloeden, praat met uw arts.


gerelateerde artikelen