Heeft vasten van invloed op je galblaas?

August 5

De galblaas, een klein orgaan gelegen net onder je lever, is in feite een OSS voor het opslaan van Gal. De lever produceert gal en brengt het via leidingen naar uw galblaas, die geeft om te verteren vet. Op een gegeven moment en om redenen die zijn duidelijk niet begrepen, kan u galstenen vormen. Langdurig vasten kan verergeren hun oprichting, volgens het Baptist Memorial Health Care.

Galstenen

Gal bestaat uit water, vetten, galzouten, eiwitten en cholesterol. Wanneer er vet in je dunne darm, uw galblaas contracten en pompen opgeslagen gal via de gal buis in je darm. Tachtig procent van alle galstenen bestaan voornamelijk uit gehard cholesterol, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse. De vorm van de stenen wanneer uw gal teveel cholesterol bevat. Galstenen variƫren sterk in grootte. In feite, zijn stenen van vele maten soms samen te vinden in een galblaas.

Vasten

Onder normale omstandigheden, je lichaam is afgeleid van grootste deel van haar energie van koolhydraatstofwisseling, volgens de McKinley Health Center. Wanneer u snel voor een langere periode van tijd, u beroven je lichaam van haar normale bron van brandstof, en uiteindelijk begint te breken haar vet reserves voor energie. Uw lever begint om afscheiden meer cholesterol in de gal die het produceert. Daarnaast kan gal blijven in uw galblaas langer want kan niet leeg normaal, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse.

Problemen

De gevolgen van vasten en vet metabolisme kunnen leiden tot de vorming van galstenen. Ze kunnen niet ertoe leiden dat u eventuele problemen tenzij ze groter of blijven in de koker van gal steken en te voorkomen de normale stroom van gal uit de galblaas naar de dunne darm dat. De klassieke symptoom van galstenen is pijn in de bovenbuik, die zeer ernstige en tot enkele uren duren worden kan, volgens de Johns Hopkins University.

Extra informatie

Galstenen kunnen ook pijn tussen de schouderbladen, indigestie, misselijkheid en braken, boeren, gas, koorts en koude rillingen veroorzaken. X-stralen, echografie of andere soorten scans kunnen worden uitgevoerd om te controleren op galstenen. Als uw symptomen niet streng zijn, kan je arts een vetarm dieet en pijn medicatie aanbevelen. Als uw toestand ernstig wordt, kan u chirurgie nodig. Typisch, uw galblaas is verwijderd, hoewel geluidsgolven kan worden gebruikt voor het breken van de stenen, volgens het Baptist Memorial Health Care.


gerelateerde artikelen