Citalopram en cafeïne

August 6

Citalopram en cafeïne

Angst en depressie zijn psychiatrische voorwaarden die kunnen worden behandeld met een verscheidenheid van verschillende medicijnen, met inbegrip van citalopram. Hoewel citalopram over het algemeen veilig is, kan communiceren met andere verbindingen die tot ongewenste bijwerkingen leiden kunnen. Er is geen gedocumenteerde interactie tussen citalopram en cafeïne, maar cafeïne kan leiden tot verhoogde agitatie, slapeloosheid en twee voorwaarden citalopram vaak strijden.

Cafeïne

Cafeïne is een van de "drugs" mensen vaakst gebruiken. Cafeïne fungeert als een stimulans van het centrale zenuwstelsel en in vele verschillende dranken, zoals koffie, frisdrank en kruiden dranken kan worden gevonden. Het kan ook worden toegevoegd aan sommige geneesmiddelen, vooral pijnstillers. Het spijsverteringskanaal absorbeert snel cafeïne, die wordt weergegeven in de bloedbaan binnen een uur na inname, volgens de wetenschap onderwijs website virtueel massaspectrometrie laboratorium. Cafeïne kan leiden tot een gevoel van verhoogde energie en verhoogt ook uw hartslag en de bloeddruk.

Citalopram

Citalopram behoort tot de klasse van antidepressiva zogenaamde selectieve serotonine heropname remmers of SSRI's. Deze medicijnen verhogen het niveau van serotonine in de hersenen door te verhinderen dat serotonine worden vervoerd van de gebieden van de hersenen waar het actief is. Serotonineniveaus zijn vaak daalde in mensen met angst of depressie, en SSRI's zijn doeltreffend bij de behandeling van veel gevallen van deze psychiatrische stoornissen.

Interacties

Er is geen specifieke interactie tussen citalopram en cafeïne, Drugs.com rapporteert. Nochtans, kan cafeïne inname bepaalde bijwerkingen, met inbegrip van gevoelens van angst, rusteloosheid, agitatie en moeite slapen, enkele van de symptomen van depressie en angst veroorzaken. Als u SSRI's voor psychiatrische problemen neemt, uw arts kan aanbevelen dat u verminderen uw cafeïne inname, met name als uw symptomen zijn niet beter.

Andere interacties

Hoewel citalopram niet rechtstreeks met cafeïne communiceert, kan het werken met sommige medicijnen die cafeïne bevatten. Citalopram kan bijvoorbeeld problemen veroorzaken, neemt u medicijnen die cafeïne en morfine combineren omdat de citalopram kan remming van het metabolisme van Morfine, verhoging van de duur in het lichaam. Citalopram kan ook interactie met aspirine-cafeïne combinaties en verhogen het risico van bloeden stoornissen.


gerelateerde artikelen