De normale veroudering proces & het cardiovasculaire systeem

April 5

De normale veroudering proces & het cardiovasculaire systeem

Het cardiovasculair systeem is een term waarmee wordt beschreven van je hart en bloedvaten bijbehorende-- of bloedsomloop--die collectief pomp zuurstofrijk bloed naar uw lichaam en bloed zuurstof-uitgeput voor aanvulling in je longen te halen. Naarmate je ouder worden, normale veranderingen in uw cardiovasculaire systeem de neiging hebben om de bloedstroom in je lichaam. Echter de omvang van deze veranderingen kan aanzienlijk variëren, en u mei zitten kundig voor verminderen van sommige veranderingen door middel van regelmatige lichaamsbeweging.

Wijzigingen van het hart

Diverse wijzigingen meestal optreden in de structuur van je hart als je leeftijd, volgens the Merck Manual van geriatrie. Deze omvatten verhoogde dikte in de wand van de linkerventrikel in je lagere hart; kleine uitbreiding van het linkerventrikel zelf; uitbreiding van de linkerboezem in uw bovenste hart; en de algemene uitbreiding van de omtrek van je hart bij weergave op een röntgenfoto. Bijna de helft van alle mensen ouder dan 70 ervaring ook een toename van het aantal abnormale, potentieel schadelijke eiwitten--amyloids--binnen hun hart genoemd.

Bloedvat wijzigingen

Bevorderen van leeftijd brengt ook wijzigingen aan uw bloedvaten--met inbegrip van de verdikking van de muren van uw grote verkeersaders, de Merck Manual geriatrie verslagen. Daarnaast ondergaan uw slagaders meestal rek en dilatatie. Onderliggende oorzaken voor verdikking in de veroudering van de slagaders zijn de accumulatie van cellulaire puin en desintegratie van de elastisch membraan gelegen binnen uw aderen. Wanneer samen genomen, kunnen deze factoren ook fungeren als een trigger voor atherosclerose of verharding van de slagaders. Bevorderen van leeftijd verhoogt ook de aanwezigheid van het bindweefsel genoemd van collageen. Deze verhoging kan veranderen de manier waarop collageen communiceert met uw bloedvaten en leiden tot een verlies in vaartuig elasticiteit.

Verminderde doorbloeding

Verminderde doorbloeding die is gekoppeld aan de veranderingen in uw hart en de bloedvaten kan verminderen de sterkte van de weefsels in je lichaam, volgens de Utah State University. Onderliggende redenen voor deze daling zijn dalingen van beschikbaar voedsel voor uw cellen; afname van het zuurstof uitgewisseld binnen uw weefsels; en -verminderingen in de functie in uw lever en nieren. De gevolgen van de verminderde bloedstroom meestal manifesteren tegen de tijd dat u uw 70s bereiken.

Verhoogd risico

In combinatie, kunnen de veranderingen in uw cardiovasculaire systeem gekoppeld aan normale veroudering aanzienlijk vergroten uw kansen op het ervaren van hoge bloeddruk, congestief hartfalen, hartinfarct of beroerte, Utah State verslagen Verminderde doorbloeding kan ook het verhogen van uw kansen op het ervaren van een toxische reactie op medicijnen, alsmede een verminderde reactie op stress en een trager tempo van genezing van wonden of verwondingen.

Overwegingen

Artsen zijn niet zeker of de cardiovasculaire ziekten in verband met veroudering optreden als gevolg van veroudering zelf, de Merck Manual geriatrie notities. In feite, is het wellicht mogelijk dat oudere mensen deze ziekten meer vaak ervaren omdat ze een langere totale termijn van blootstelling aan risico dan jongere mensen hebben. Bovendien, ondergaan niet alle veroudering mensen de zelfde cardiovasculaire veranderingen. Als je regelmatig oefenen, kunt u uw wisselkoers zuurstof potentieel verhogen, omgekeerde afname van de cardiale functie en verminderen de effecten van leeftijdsgebonden bloedvat stijfheid.


gerelateerde artikelen