Kan plantaardige voeding helpen ontbinden van aambeien?

September 11

Kan plantaardige voeding helpen ontbinden van aambeien?

Aambeien zijn pijnlijk en beschamend voorwaarde, maar ze zijn ook verrassend gemeenschappelijke. Volgens de Colorado State University Extension is dit grotendeels te wijten aan het feit dat de meeste Amerikanen niet genoeg vezel in hun dieet krijgt. Krijgen van overvloed van plantaardige voeding zal helpen ontbinden aambeien zonder medicatie of een operatie. Als uw aambeien bijzonder pijnlijk of hardnekkig zijn moet u uw arts raadplegen.

Oplosbare vezels

Volgens de Colorado State University extension, moet je ongeveer 15 gram vezels per 1000 calorieën gegeten elke dag eten. Oplosbare vezels, die is gevonden in groenten zoals broccoli, maïs, wortelen en aardappelen, make-up moet een aanzienlijk percentage van de vezel in uw dieet, omdat het absorbeert water, waardoor het toevoegen van bulk om u te geven grotere, zachtere ontlasting. U moet streven naar vijf tot negen porties groenten en fruit per dag.

Onoplosbare vezels

Onoplosbare vezels bestaat uit de celwanden van groenten en gehele korrels. Volgens "Persoonlijke voeding," versnelt het uw spijsvertering omdat je lichaam niet kan breken, zin helpt het voorkomen van obstipatie die tot aambeien leidt. Belangrijkste plantaardige bronnen omvatten groene bonen, groene erwten, uien en wortelgewassen zoals koolraap. U kunt het ook krijgen van tarwezemelen, bruine rijst en noten.

Voedselbereiding

Om het maximale voordeel te halen uit uw dieet, moet u aandacht aan de voorbereiding van uw groenten. Huid en zaden zijn belangrijke bronnen van essentiële vezels, volgens "Persoonlijke voeding," zo eet hele groenten zoals ongeschilde aardappelen zoveel mogelijk. De zaden van voedsel zoals komkommer en tomaten zijn ook rijk aan vezels en voeding. De Colorado State University Extension merkt op dat ingeblikte en bevroren groenten hebben zoveel vezels als vers.

Knoflook en cayennepeper

Niet alleen zal toevoegen knoflook en cayennepeper toevoegen smaak aan je eten--ze hebben ook anti-inflammatoire eigenschappen die kunnen helpen verlichten van aambeien, volgens de "voeding almanak." U kan knoflook en cayennepeper toevoegen aan Gesauteerde groenten, of worden ze gebruikt in salade dressings. De "voeding Almanac" meldt dat knoflook en cayennepeper kunnen worden gecombineerd zodat een reinigende klysma te helpen verlichten van aambeien.


gerelateerde artikelen