Wat zijn de voordelen van Pygeum Africanum?

September 10

Historisch gezien hebben de traditionele geneeskunde beoefenaars de schors van Pygeum africanum, een tropische evergreen, als een behandeling voor tientallen voorwaarden en kwalen gebruikt. Volgens de National Institutes of Health, was pygeum traditioneel gebrouwen als thee en toegediend aan mensen die lijden aan blaasontsteking en urine-problemen. Vandaag, aanbevelen westerse beoefenaars pygeum hoofdzakelijk als een behandeling voor goedaardige prostatic hyperplasia of vergrote prostaat. Er is weinig overtuigend wetenschappelijk bewijs ter ondersteuning van de andere toepassingen.

Prostate gezondheid

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center verlicht pygeum effectief veel van de ongemakken benigne prostaat hyperplasie (BPH) of zwelling van de prostaat is gekoppeld. Pygeum kan mannen met BPH aan minder nachtelijke symptomen; het verbetert ook de stroom van urine.

Seksuele gezondheid

De National Institutes of Health opmerking dat pygeum theoretisch seksuele gezondheid bij mannen kan verbeteren. Pygeum wordt traditioneel gebruikt als afrodisiacum en een behandeling voor impotentie, maar deze toepassingen zijn gebaseerd uitsluitend in traditie en theorie. Omdat het weinig bijwerkingen heeft, is pygeum een populaire over-the-counter alternatief voor geneesmiddelen op recept en hardere afrodisiacum kruiden.

Urine gezondheid

Geen studies hebben onderzocht de rol die pygeum kan spelen in de behandeling van urineweginfecties, blaasontsteking, ziekte of blaas sluitspier van de nier aandoeningen. Traditionele herbalists hebben echter historisch aanbevolen pygeum om te herstellen van de gezondheid van de urinewegen.

Kanker ondersteuning

Integratieve kruidengenezers en oncologists kan suggereren pygeum als aanvullende behandeling voor sommige vormen van kanker, met inbegrip van prostaatkanker. Echter, de National Institutes of Health classificeren dit als een zuiver hypothetisch gebruik voor het kruid. Langdurig gebruik van pygeum kan helpen ter voorkoming van kanker van de blaas- en prostaat, maar meer studies zijn nodig om te bevestigen dit effect.

Geestelijke gezondheid

De National Institutes of Health beschouwen pygeum als een theoretische en traditionele behandeling van psychische stoornissen, met inbegrip van psychose.

Anti-inflammatoire

Pygeum is gebruikt door herbalists folk als een behandeling voor ontsteking en koorts; het kan helpen om de ontstekingsreactie die zijn gekoppeld aan bepaalde typen van auto-immune ziekte en infecties. De National Institutes of Health Let op pygeum van traditionele gebruik als een behandeling voor malaria.


gerelateerde artikelen