Hoe beïnvloedt een slechte voeding uw spijsverteringsstelsel?

June 27

Hoe beïnvloedt een slechte voeding uw spijsverteringsstelsel?

Het spijsverteringsstelsel bevat het volgende: mond, keel, slokdarm, maag, kleine en grote darmen, lever, alvleesklier, galblaas en anus. Alle deze organen moeten goede voedingsstoffen om goed te functioneren. Te weinig gezonde voeding en teveel ongezond voedsel kunnen interfereren met de normale processen van uw spijsverteringsstelsel.

Organen moeten voldoende voedingsstoffen

Cellen indelen en vormen van weefsels, waardoor het organiseren en vormen van organen. Alle cellen moeten voldoende voedingsstoffen om werk te doen. Zonder goede voedingsstoffen, kunnen de cellen sterven of niet goed functioneren. Je lichaam moet ook antioxidanten – stoffen vaak aangetroffen in groenten en fruit – te neutraliseren vrije radicalen en hoog reactieve moleculen, die schadelijk kunnen zijn voor je cellen. Wanneer vrije radicalen aanval van de cellen en afbreuk doen aan hen, verliezen ze hun vermogen om te produceren functionerende enzymen--gespecialiseerde eiwitten nodig in elk facet van biologische activiteit, met inbegrip van de spijsvertering en metabolische processen.

Constipatie

Vezel bespaart tijd en ongemak. Zonder voldoende voedingsvezels vergroot u uw risico op obstipatie. U treedt overbelasting, gebrek aan stoelgang en moeilijkheid elimineren van harde, droge ontlasting. U kunt ook opgeblazen voelen. Fiber helpt bewegen de ontlasting langs het spijsverteringskanaal. Zonder kan kruk langzaam, waardoor de dikke darm teveel het water absorberen inhoud, waardoor de ontlasting droog en hard. Hoewel constipatie tijdelijk is, krijgen genoeg vezel in uw dieet, kan drinken van veel vocht en lichaamsbeweging helpen verminderen uw ervaring van constipatie.

Diverticular ziekte

Constipatie verhoogt het risico van diverticular ziekte. Diverticula zijn uitstekende zakken gevormd uit de dikke darm. Deze zakjes vormen omdat de spieren van de dubbelpunt ondervindt bij het passeren van ontlasting langs het darmstelsel en meer kracht moeten gebruiken. Mensen die een vezelrijk dieet eten hebben een verminderde risico van het ontwikkelen van diverticula in vergelijking met mensen die minder vezel in hun dieet eten. Diverticula kunnen krijgen besmet, wat resulteert in diverticulitis, of ontsteking van de diverticula. Symptomen van diverticulitis zijn constante pijn in de linker onderkant van de buik, verstopping en diarree, bloederige ontlasting, misselijkheid, koorts en braken. Diverticulitis kan uitgroeien tot ernstige, waarvoor toelating van het ziekenhuis.

Galstenen

Eten van te veel hoog-vet en cholesterol voedingsmiddelen, en niet genoeg van een vezelrijk dieet, kan het risico op galstenen verhogen. Galstenen zijn kleine vaste stoffen die vormen in de galblaas, het orgaan dat onder uw lever in uw juiste buik zit. De vaste stoffen zijn gemaakt van gal, een soort vloeistof dat uw lever maakt. Gal bevat galzouten, vetten, cholesterol, eiwitten, bilirubine en water. Uw galblaas slaat de gal. Wanneer uw lichaam galzouten moet te breken vet, wordt de opgeslagen gal vrijgegeven. Mensen vertonen de volgende symptomen moeten zoek onmiddellijk medische hulp: pijn in de rechter boven buik, in de rug tussen de schouderbladen en onder de rechterschouder gedurende meer dan vijf uur; misselijkheid en braken; koorts of koude rillingen; veranderingen in huidskleur naar geel of wit van de ogen; en grijsachtig krukken.


gerelateerde artikelen