Spliterwten voeding

November 20

Spliterwten voeding

Of u willen laten een romige toevoeging aan je soep of hen voor de rijstteelt voor kleur en zoetheid toe te voegen, gaan je niet fout met inbegrip van spliterwten in uw dieet. Spliterwten bevatten een verscheidenheid van voedingsstoffen en zijn ook eiwit rijk. Plus, deze peulvruchten koken een stuk sneller dan andere gedroogde rassen zoals bruine bonen of kikkererwten.

Gezonde calorieën

Als het gaat om gezondheid en kwaliteit van leven, van calorieën belang. Een 1/2-cup portie gekookte spliterwten bevat 115 calorieën. Als u een 2.000-calorie dieet volgen, een portie van spliterwten voldoet aan 6 procent van je dagelijkse calorie-inname, waardoor het een caloriearm optie. De meeste Amerikanen eten meer calorieën dan ze nodig hebben, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw, dat is waarom er zo'n hoog tempo van overgewicht en obesitas in de VS met inbegrip van meer lage-calorie voedsel in uw dieet kunnen u helpen uw calorieën in evenwicht en beter beheer van uw gewicht.

Rijk aan eiwitten, maar niet vet

Spliterwten zijn zeer laag in vet en een goede bron van eiwit. Een 1/2-kop gekookte portie bevat minder dan 1 gram van het totale vetgehalte en 8 gram eiwit. De meeste Amerikanen krijgen hun eiwit van pluimvee, vlees en eieren. Maar de 2010 dieet richtsnoeren voor Amerikanen raden bevatten u andere bronnen van eiwitten in je dieet, zoals spliterwten, variëren van uw inname van nutriënten en verbeteren van uw gezondheid.

Koolhydraten en vezels

Voor de meeste van de calorieën in spliterwten vandaan zijn gehalte aan koolhydraten. Er zijn 21 gram in een portie 1/2-cup. Koolhydraten zijn essentieel voor de gezondheid en zijn uw lichaamseigen voorkeur bron van energie. In feite, de meeste van je calorieën--45 tot en met 65 procent--moet vandaan koolhydraten. Spliterwten zijn ook een goede bron van vezels. Een portie 1/2-cup bevat 8 gram. De vezel is een soort koolhydraten die uw lichaam niet kan verteren. Steeds meer vezel in uw dieet helpt lager cholesterolgehalte in bloed en kan verminderen uw risico op hart-en vaatziekten.

Hoog gehalte aan vitaminen en mineralen

Spliterwten zijn een nutriënt-dichte voedsel, wat betekent dat ze een grote hoeveelheid voedingsstoffen bevatten maar zijn laag in calorieën. Spliterwten zijn een goede bron van vitamine A en B, kalium en magnesium. Vitamine A ondersteunt immuun gezondheid en is noodzakelijk voor het gezichtsvermogen. De B-vitaminen helpen rode bloedcel productie en ook helpen om energie uit het voedsel dat je eet. U moet kalium om spier te bouwen en afbreken van koolhydraten in energie. Magnesium is ook noodzakelijk voor de energieproductie en houden uw botten en tanden gezond en sterk.


gerelateerde artikelen