Effecten van Tribulus Terrestris

December 18

Effecten van Tribulus Terrestris

Overzicht

Tribulus terrestris, een bloeiende plant inheems in warme en tropische regio's, is bekend onder andere namen waaronder punctie vine, gele wijnstok en hoofd van de geit o.a.. Het extract komt voor in veel voorkomende voedingssupplement producten met claims testosteron niveaus te verhogen en aldus bij te dragen aan het opbouwen van spieren en verbetering van de seksuele prestaties. Hoewel er weinig bewijs over de effectiviteit van dit extract, is het nog steeds veel gebruikt door vele atleten.

Vergroten spiermassa

Volgens een studie gepubliceerd in "The Journal of sterkte en Conditioning Research", elite mannelijke rugbyspelers die aangevuld met 450 mg/d van tribulus terrestris voor vijf weken extract geen ervaring van grote winsten in sterkte of spiermassa. Bovendien, de testosteron niveaus zoals gemeten door de urinaire excretie van de proefpersonen niet verschillen aanzienlijk van de placebo gebruikers.

Testoserone verhogen

Een van de vermeende gevolgen van suppletie met tribulus terrestris exract is dat het wordt beweerd dat het stimuleren van testosteron niveaus. Tribulus terrestris extract bevat steroïde saponine die werden verondersteld om dit effect te bemiddelen. Uit een studie gepubliceerd in "The Journal van etnofarmacologie", jonge mannen die 20 of 10 milligram voor extract per kilogram lichaamsgewicht gedurende vier weken verbruikt niet te verhogen hun androgeen niveaus ten opzichte van placebo gebruikers.

Ter prestaties verbeteren

Uit een klinisch onderzoek gepubliceerd in het "International Journal van sport voeding en oefening metabolisme", deed suppletie met 3.21 milligram van tribulus terrestris per kilogram lichaamsgewicht voor acht weken extract niet prestatieverbetering lichaam samenstelling of uitoefening van weerstand getrainde mannelijke kandidaten. Over het geheel genomen is tribulus terrestris niet bestudeerd uitgebreid voor het verbeteren van de atletische prestaties.

Bijwerkingen

Er zijn weinig gerapporteerde bijwerkingen van tribulus terrestris suppletie in de literatuur. Sommige gebruikers van dit uittreksel verslag kleine bijwerkingen met inbegrip van maag overstuur die kunnen worden verlicht door het nemen van het met voedsel. Gynaecomastie of borst uitbreiding treedt op bij mannen wanneer ze de abnormaal grote borstklieren ontwikkeling. Wijzigingen in de niveaus van androgenen en oestrogenen of hoe je lichaam reageert op deze hormonen kunnen resulteren in gynaecomastie. Volgens een gevallenrapport in het tijdschrift "Borst", een jonge gewicht trainer ontwikkelde gynaecomastie na orale consumptie van tribulus terrestris. Hoewel dit een zeldzame bijwerking is, is het belangrijk om te beseffen van voordat u overwegen suppletie met tribulus terrestris uitpakken.


gerelateerde artikelen