Inositol voor paniekaanvallen

November 25

Inositol voor paniekaanvallen

Paniekstoornis is een echte ziekte. Volgens de National Institute of Mental Health, worden ongeveer 6 miljoen Amerikaanse volwassenen beïnvloed door paniekstoornis. Behandeling richt zich meestal op de psychotrope medicatie en psychotherapie, hoewel in de afgelopen jaren voedingssupplementen zoals inositol aandacht voor hun potentiële voordelen hebben opgedaan.

Over paniekaanvallen

Paniekstoornis wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van paniekaanvallen. Paniekaanvallen zijn angstaanjagende afleveringen van een combinatie van lichamelijke en geestelijke symptomen die kan je je voelt alsof je leven in gevaar is. Symptomen zijn gevoel, misselijk, prikkelbaar, wankel, ervaart tintelingen in de extremiteiten, pijn op de borst, hartkloppingen of gevoel alsof je bent verstikt. Mensen die paniekaanvallen hebben ervaren leven in angst voor de volgende dia, zoals die vaak zonder waarschuwing of voor welke reden dan ook merkbaar plaatsvinden. Blootstelling therapie en gedragstherapeutisch therapie zijn vaak effectief voor de behandeling van paniekstoornis. Medicijnen worden gebruikt voor de behandeling van symptomen van de paniekstoornis, maar ze doen niet het genezen van het onderliggende probleem.

Inositol feiten

Inositol is onderzocht voor de potentiële voordelen ervan voor paniek aanvallen en andere geestelijke gezondheidsproblemen in de afgelopen jaren. Het is een natuurlijk voorkomende chemische stof die is onderdeel van de B-vitamine familie en wordt soms aangeduid als vitamine B-8. Volgens de Tufts Medical Center speelt inositol een belangrijke rol in de lever-, spier- en zenuw werking. In zijn dieet vorm, is inositol omgezet van Fytinezuur door een bacteriële proces in uw spijsverteringskanaal. Fytinezuur is natuurlijk aanwezig in voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, volle granen, meloen en zaden, onder andere bronnen.

Klinisch bewijs

Inositol suppletie kan zinvol zijn voor patiënten die willen voorkomen dat de onaangename bijwerkingen van bepaalde medicijnen. Twee klinische studies ondersteunen het gebruik van inositol suppletie voor paniekstoornis. De eerste studie, gepubliceerd in juli 1995 de kwestie van de "American Journal of Psychiatry," gevonden dat suppletie inositol, in tegenstelling tot een placebo, geproduceerd een significante daling in de frequentie en de ernst van de paniekaanvallen in patiënten die lijden aan paniekstoornis. Een andere interessante studie, gepubliceerd in de 2001 "dagboek van klinische psychofarmacologie," ten opzichte van de gevolgen van inositol met die van het recept medicatie fluvoxamine voor patiënten met paniekstoornis. De bevindingen bleek dat inositol geproduceerd een hogere vermindering in de frequentie van het aantal per paniekaanvallen dan fluvoxamine. In beide studies ervaren patiënten weinig of geen bijwerkingen van de behandeling met inositol.

Overwegingen

Volgens de Tufts Medical Center, er zijn geen ernstige bijwerkingen geassocieerd met inositol, zelfs bij grote doses. Als u nemen inositol overweegt, Raadpleeg uw arts, vooral als u voorschriftmedicijn voor paniekstoornis neemt. Nooit stop nemen voorgeschreven medicijnen tenzij gericht om dit te doen door uw arts. Terwijl inositol wordt beschouwd als veilig, dat u moet altijd een aanvulling op aankoop van een gerenommeerde leverancier te vermijden van mogelijke contaminanten.


gerelateerde artikelen