Wat zijn de sociale & emotionele gevolgen van het leven in de Gemeenschap van een laag inkomen over tieners?

December 21

Wat zijn de sociale & emotionele gevolgen van het leven in de Gemeenschap van een laag inkomen over tieners?

Met een laag inkomen gemeenschappen hebben slechte socio-economische status, omdat hun inwoners hebben beperkte mogelijkheid tot inkomen, onderwijs en beroepen, die niet alleen hun levenskwaliteit maar ook hun werking en de ontwikkeling, volgens de American Psychological Association (APA aangaat). Dit afbreuk tieners omdat ze zelf slachtoffer van omstandigheden vinden. Lage socio-economische status heeft zowel sociale en emotionele gevolgen voor tieners op een persoonlijke, familie en gemeenschap niveau.

Gezinsleven

Gezinnen in arme gemeenschappen worstelen om te voldoen aan hun basisbehoeften, die verstoord gezinsleven en het resulteert vaak in tieners overgelaten aan hun eigen apparaten. Een tiener wiens ouders zijn altijd werken om rond te ontmoeten is onwaarschijnlijk om te ontvangen van de aandacht en begeleiding die ze nodig heeft, en ze kunnen vallen aan slechte gewoonten of slechte beslissingen omdat ze geen toegang tot informatie of andere steundiensten. Bijvoorbeeld, is een tiener van een laag inkomen community meer kans om te voorbarig en onveilige seksuele praktijken, plaatsen haar risico van seksueel overdraagbare aandoeningen en vroege zwangerschap, volgens "Kinderen hebben Kids," bewerkt door Rebecca A. Maynard.

Emotioneel leed

Lage socio-economische status kan ook leiden tot emotionele nood in tieners die zich niet in staat om te gaan met de druk van het proberen om te passen bij hun leeftijdsgenoten, maar onvoldoende middelen of ondersteuning om dit te doen. Tieners uit arme gemeenschappen mei niet zitten kundig voor deelnemen aan zo veel activiteit zoals ze met hun collega's willen omdat zij niet de financiƫle middelen, voorzieningen en soms zelfs tijd om dit te doen als ze moeten werken om te helpen ondersteunen van de familie. Deze stressoren kunnen niet alleen hinderen de ontwikkeling van goede socialisatie vaardigheden in de tienerkinderen, maar ze kunnen ook worden ingetrokken vanwege de gevoelens van isolatie, vervreemding en hopeloosheid die zij ondervinden, stelt auteur Eric Jensen, in zijn boek, "Onderwijs met armoede in gedachten."

Toegang tot diensten

Het gebrek aan toegang tot sociale diensten, zoals onderwijs in goede scholen, gezondheidszorg en recreatieve voorzieningen ook negatieve gevolgen heeft voor tieners uit arme gemeenschappen, volgens het artikel, "Sociaal-economische Status en het lot van adolescenten," bewerkt door Jose J. Escarce. De tieners hebben geen toegang tot gezondheidszorg voor medisch, tandheelkundig of andere wanneer ze het nodig hebben, zodat zij kunnen voorwaarden die zij te kampen hebben met in de volwassenheid ontwikkelen. Bijvoorbeeld, hebben een tiener wiens tanden zijn niet correct uitgelijnd, maar die niet kunnen veroorloven om te krijgen accolades om te leven met een glimlach die ze niet tevreden bent met, maar zich niet veroorloven om op te lossen. Wordt geen toegang tot onderwijs van goede kwaliteit kan ook demotivate voor een tiener die heeft te worstelen een slecht toegeruste school weten dat hij een kans voor educatieve vooruitgang beperkte heeft bij te wonen.

Effecten van de communautaire

Positieve sociale omgevingen correleren aan positieve relaties met andere individuen, de collega's en de groepen waar het netwerk biedt sociale cohesie, mantelzorg en gezond gedrag versterkt. Tieners leven in arme gemeenschappen missen dit soort omgeving omdat de wijken die ze vaak leven gebrek aan voorzieningen zoals parken, wijkcentra en sport arena's en vaak in slechte conditie zijn. Grotere prevalentie van onveiligheid, criminaliteit, geweld, misbruik van de substantie en andere negatieve praktijken bestaan in veel gevallen dat tieners invloed deelnemen aan riskant gedrag, want dat is wat hun omgeving versterkt.


gerelateerde artikelen