Lithium orotaat veiligheid

September 4

Lithium orotaat veiligheid

Lithium orotaat---bekend onder de namen Lithiumcarbonaat, lithium citraat en gewoon lithium---is een verbinding die is gebruikt voor de behandeling van een aantal neurologische aandoeningen. Hoewel lithium orotaat wordt geacht veiliger dan andere lithium gebaseerde verbindingen, zijn er nog een aantal bijwerkingen, de interactie van de drug en de potentieel ernstige aandoeningen die uit regelmatige lithium orotaat gebruik voortkomen kunnen.

Aspecten

Lithium orotaat is afgeleid van de natuurlijke element en alkali metaal lithium. RxList meldt dat wetenschappelijke onderzoekers geloven lithium in om het even welk van zijn vormen kan helpen verhogen de effectiviteit en de activiteit van de neurotransmitters---de chemische verbindingen verantwoordelijk voor de verzendende berichten tussen neurale cellen---in de hersenen. De Global Healing Center concludeert echter dat orotaat lithium is het meest gemakkelijk geabsorbeerd van de verschillende soorten lithium, evenals met de minst ernstige bijwerkingen.

Gebruik

Lithium orotaat wordt het vaak gebruikt als een behandeling waarmee zowel bipolaire stoornis en depressie. Het wordt ook beschouwd als nuttig bij de behandeling van ADHD-gerelateerde agressie, impulsief gedrag en schizofrenie. De Global Healing Center wordt toegevoegd dat lithium orotaat gebruik is gekoppeld aan een aantal voordelen aan de cerebrale cortex van de hersenen: bescherming tegen de toxines, verminderde effecten van veroudering en een toename van neurale celgroei.

Bijwerkingen

Op korte termijn lithium orotaat gebruik kan leiden tot vermoeidheid, duizeligheid, een gevoel van verwarring, misselijkheid, diarree en zwakte, terwijl de drug voor langere perioden in gewicht resulteren kan krijgen, vochtretentie, zwelling, hand tremoren, verlies van eetlust, problemen met de spijsvertering, overmatige dorst, ongewoon vaak moeten plassen en een verslechtering van een reeds bestaande huidaandoeningen, zoals acne en psoriasis. Houd in gedachten dat de Global Healing Center adviseert dat de bijwerkingen van lithium orotaat meestal na verloop van tijd afnemen. Als extreme doses van de compound hebt gegeten, overmatige slaperigheid, kunnen visie problemen en geluid in de oren echter het resultaat.

Overwegingen

Lithium orotaat nemen op hetzelfde moment als u een antidepressivum zoals Praxil, Zolof of Nardil neemt; een dextromethorfan zoals Robitussin DM; of een bloeddruk medicatie zoals Vasotec of Procardia wordt sterk afgeraden vanwege het risico van potentieel schadelijke bijwerkingen of een dramatische daling in de effectiviteit van één of beide geneesmiddelen. U moet ook vermijden lithium orotaat gebruikt u Demerol, anticonvulsant drugs, bepaalde spierverslappers en plaspillen.

Waarschuwing

Gebruik geen lithium orotaat als u last van schildklier, hart of nieren ziekte heeft; hebben van een chirurgische ingreep gepland binnen twee weken na begin gebruik van de drug; lijden aan uitputting of uitdroging; zwanger bent of verzorging van een kind. Omdat lithium orotaat gebruik het risico van bloed vergiftiging problemen verhoogt, gebruik nooit de compound tenzij u bent onder de direkte begeleiding van een arts die regelmatig tests van de niveaus van de lithium in uw bloed om te voorkomen dat u bereikt toxische concentraties kunt bestellen. Sommige individuen kunnen worden op het risico voor het ontwikkelen van hypothyreoïdie bij het nemen van lithium orotaat voor langere tijd.


gerelateerde artikelen